Lykken er?

«La lyset fra ditt ansikt skinne over oss, Herre!»

«På visdommens veier er det herlig å vandre, og alle dens stier fører til fred. For alle som griper den, er den et livstre, lykkelige er de som holder fast på den.» Ordspr. 3,17–18.

De fleste ønsker leve et godt og lykkelig liv. Noen er stadig på leting etter lykken, uten å oppnå den. Det er mange slags tanker, meninger og opplevelser av hva som er sann og ekte lykke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En har sagt, «lykken er ikke en stasjon man ankommer til, men det er en måte å reise på».

For mange år siden fremførte Hanne Krogh Grand Prix melodien, «Lykken er» av Arne Bendiksen. Noen av strofene lød, Lykken er deg og meg, Lykken er sus og dus og Lykken er ditt og datt.

Det er lettvint å synge om lykken på den måten. Folk flest er opptatt av at lykken skal være noe mer konkret og holdbart. Det finnes mange som kan fortelle sine livshistorier om nettopp det.

I Salme 4 av David heter det, «Mange sier: Hvem kan gi oss lykke? La lyset fra ditt ansikt skinne over oss, Herre!».

Nei, lykken er ikke ditt og datt. Den egentlige og dypeste form for lykke er å eie fred med Gud i en god samvittighet. Det er helt enkelt å ha opplevd at Jesus Kristus er blitt frelser og Herre i livet.

Guds ord forteller om en lykke, som er varig og til å stole på. Den finnes på visdommens veier. En visdom som er fra Gud.

«Herre, hva er lykke? Blott å eie deg. La ei jorden rykke sinnet bort med seg!»