Kraft til tjeneste

«Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende». Åpenbaringen 1,8.

Nehemja-boken i Bibelen er spennende og trosstyrkene.

Nehemja ble etter hvert stattholder i Juda. År 445 fikk han kongelig fullmakt til å dra til Jerusalem for å bygge opp igjen byens murer. Nehemja 3. Dette arbeidet ble møtt med motstand. Det ble lokket og truet. De forsøkte å legge feller, men alt var forgjeves.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nehemja la alt fram for Gud i bønn og fikk på den måten mot og ny kraft. Nehemja 9 skildrer hvordan israelittene tilber Herren og bekjenner sin synd. Han tilga og velsignet sitt folk. Gud er omsorgsfull og nådig.

«Du gav dem brød fra himmelen når de sultet, og lot vann strømme fram fra berget når de tørstet... Du er en Gud som tilgir, du er nådig og barmhjertig, langmodig og rik på miskunn; og du forlot dem ikke.»

Alle kristne trenger hver dag ny kraft for å ha mot og kraft til å stå imot fristelser og kunne kjempe troens gode strid. Og vi må være rustet til tjeneste for Gud, slik at vi også kan være til hjelp for våre medmennesker.

Jesus ga sine disipler dette store kallet og løftet før han forlot dem, «Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende». Åpen­baringen 1,8.

«Styrk da vår tro! Tenn håp i vårt sinn. Fyll hjertet med kjærlighet varm! Så går vi frimodig til tjenesten inn, i ly av din utstrakte arm.»

O. Hillestad.

Behov for mer inspirasjon?