Illustrasjonsbilde: Fotolia.com

Kraft

Evangeliet er ikke bare for de slitne som har møtt veggen.

Når man er ung har man en ­ekstra pakke med kraft. Den ­ligger utenpå energien man ellers har i livet. Det er særlig synlig i tjueårene. Mange kan stå på, «døgne», og klare alt. Tilsyne­latende kan de tåle mye skakt, bare de får gitt alt for saken.

Det er fantastisk å se unge mennesker virke for Gud. Det er viktig å ikke mistenkeliggjøre, men slippe denne kraften fram. For den er god, skapt og gitt av Gud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men så kommer det en tid da man fremdeles er ganske ung, men den ekstra kraftpakken ikke er der mer. Ytre omstendigheter spiller med, et barn blir sykt, eller jobben blir for tøff.

Hvor ble det av de som var brennende unge, når de nærmet seg 40? Ofte forsvinner de stille, ikke bare fra tjeneste, men også fra fellesskapet. Ærligheten kom brutalt. De kunne ikke lenger bygge troslivet på ungdoms­kraften.

Hvert år sier jeg til et nytt kull med elever: «Dere er unge og fulle av kraft nå. Det er bra, og gitt av Gud. Men sørg for at du allerede nå bygger helt på Guds nåde.»

Midt i de mest kraftfulle årene trenger de unge å plantes dypt i Kristus. Da kan de virke på den gode måten, og da kan det også bære resten av livet. Fikk du det ikke slik, er det ikke for sent.

Les også:

Les også
Ravner
Les også
Fokus
Les også
Angst
Les også
Etterfølgelse