Historisk toppmøte

«Og da røsten lød, var det ingen annen å se, bare Jesus.»

Jesus har tatt tre av sine nærmeste, Peter, Jakob og Johannes med til fjells. (Lukas 9,28–36.) Og de får sterke opplevelser. De blir vitne til at Jesus blir omsluttet av en himmelsk lysglans.

For noen år siden kalte en kommentator det som skjedde på fjellet i Galilea for et historisk toppmøte. Det var en stor begivenhet i frelseshistorien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men også Moses og Elia var med. På den måten ble det knyttet forbindelseslinjer mellom den gamle og den nye pakt. Så bra hadde de det at Peter gjerne ville bygge og bo på fjellet!

Moses og Elia blir vanligvis oppfattet som representanter for loven og profetene. Nå blir disiplene vitne til at disse to store skikkelsene møter opp for å vise Jesus sin oppmerksomhet. 
Moses og Elia hadde varslet om at Messias skulle komme, og nå står de sammen med Jesus for å vitne om at han var kommet.

Det som skjedde har et spesielt budskap også til vår samtid. Det er viktig å merke seg at Jesus ikke kan forståes rett uten at vi ser ham i sammenheng med GT. ­

Jesus er den Messias som profetene hadde varslet om. Han er Guds Sønn, og Gud er Abraham, Isaks og Jakobs Gud. Hele frelseshistorien sikter mot Jesus. Dette er viktig å få med seg.

«Og da røsten lød, var det ingen annen å se, bare Jesus.» Han er der alltid når vi trenger ham og påkaller hans navn.

Her finner du flere andakter