Gud vil være vår venn. Vår tid i Hans nærvær og vår relasjon med Ham teller mer enn hva som skjer på byggeplassen, skriver Sverre H. Skilbreid. Illustrasjonsbilde: Pixabay

Herren bygger

«Hvis Herren ikke bygger huset, arbeider bygningsmennene forgjeves. Hvis Herren ikke vokter byen, våker vaktmannen forgjeves.» Salme 127

Det står ikke at vi skal la være å bygge, eller ikke vokte. Men det står at uten at Herren gjør det, gjør vi det forgjeves.

Hvordan ser det ut når Herren bygger? Gud har det med å ikke ville dele æren med noen. Gud ser ut for å ha sans for det umulige. Gud elsker å løfte opp de lave, og å velsigne dem som ikke fortjener det. Gud har det med å legge større vekt på vår relasjon med Ham, enn på hva vi får til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvordan ser det ut når Herren vokter? Det ser slett ikke alltid trygt ut, slett ikke alltid riktig. Nesten aldri med helgardering og backup. Men samtidig merkelig trygt og sikkert, uten at det kan forklares.

Det var sikkert en ufullstendig liste fra meg. Kanskje du vil innvende at Gud bygger mer ordinært. Men ofte når Herren bygger og vokter, setter Han andre premisser enn vi i utgangspunktet var innstilt på. Hvordan legger vi til rette for det? Hvordan tillater vi oss selv og andre at Herren får bygge og vokte?

Gud vil være vår venn. Vår tid i Hans nærvær og vår relasjon med Ham teller mer enn hva som skjer på byggeplassen. «Det samme gir han sine venner mens de sover.»

Les også
Det Far gjør
Les også
Når Gud taler
Les også
Spør Ham
Les også
Korreksjon
Les også
Amerika