Guds fylde

Barnet holder pappa i hånden, og om barnet er trygt, vet barnet at det har hele pappa.

«For i hans kropp bor hele guddomsfylden, og i ham, som er hodet for alle makter og åndskrefter, har dere fått denne fylden.» Kolosserne 2:9–10

Dette er en så dyp og viktig sannhet. Gud ble menneske, mannen som gikk på jorden. Hele Gud tok bolig i ham, i kroppen hans. Han som med den samme kroppen døde på et kors, og derfor seiret over alle makter og åndskrefter. Han som stod opp for aldri mer å dø igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og fordi vi som kristne er i Kristus, og han bor i oss, har vi fått denne fylden. Det handler ikke om hvor mye du har forstått og grepet. Det handler om at dette allerede er et faktum for deg som tror.

Et barn vet ikke alt hva far består i, og hvordan en far skal være på alle punkter. Men barnet vet at far er hos, og lukter halspastill, eller Old Spice, eller skog, eller sjø. Barnet holder pappa i hånden, og om barnet er trygt, vet barnet at det har hele pappa.

Innsikt i Bibelens sannheter og teologiske dybder er viktig. Men allerede mens vi ikke har grepet alt, er vi grepet av ham, og har fylden.

Ulike miljøer vektlegger ulike sider av Kristus. Men om alt blir fragmentert og satt opp mot hverandre, har vi glemt det enkle, mannen Jesus, som hele Guds fylde legemlig har tatt bolig i.

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)
 

BØNN: Om og om igjen har jeg opplevd å gå inn i et bønnerom sammen med andre for å be for tøffe situasjoner. Om og om...Posted byAndakt on 19. februar 2018