Gode råd

Bibelen er full av gode råd, også fra Jesus selv. Likevel er det så viktig at vi vet forskjellen på et godt råd og en god nyhet. For det siste er selve evangeliet.

Et råd handler om hva du må gjøre. En nyhet handler om hva som allerede er gjort. Det er Timothy Keller, pastor i New York, som siteres på dette, om evangeliet. Jeg synes det er verdt å bringe poenget videre.

Gode råd er på moten, og har vel alltid vært det. Vi har livscoacher og personlige trenere. Vi leser bøker og blogger, for å finne de rette nøklene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det preger oss som kristne. Også der vil vi ha gode råd for det beste livet. Det kan være bra. For Bibelen er full av gode råd, også fra Jesus selv. Likevel er det så viktig at vi vet forskjellen på et godt råd og en god nyhet. For det siste er selve evangeliet.

Mennesker søker hvileløst gode råd når gode nyheter mangler. Som kristen mangler du ikke den gode nyheten. Men du trenger kanskje å oppdage den på nytt, eller for første gang.

At Jesus døde og stod opp er den gode nyheten om det som allerede er gjort. Kampen som allerede er seiret. Syndene som allerede er sonet. Det du ikke kunne gjøre. Denne nyheten kan utfordre, for å ta imot den innebærer å kapitulere for en hellig og nådig Gud.

Bibelen taler tydelig om våre gjerninger. Men som frukter av den gode nyheten. Bare da er gode råd forståelige. Bare derfor sier Gud: «Jeg lar mitt øye hvile på deg og gir deg råd.»

----

Hei, her er andakten :-)Posted byAndakt on 11. februar 2018

Trykk her for å lese flere andakter :-)