Fullt fokus

«Jeg har stridd den gode strid, fullført løpet og bevart troen.»

Det var en stor dag for norsk friidrett da Karsten Warholm foran 60.000 tilskuere spurtet inn til gull på 400 meter hekk under VM i London, onsdag 9. august i år. I ettertid så vi ham hilse på Michael Johnson, en friidrettslegende med fire OL-gull og åtte VM på distansene 200 meter og 400 meter.

Men under VM i Aten i 1997 holdt det på å gå aldeles ille med Johnsons vinnersjanser. Han var soleklar favoritt. Men selv favorittene må igjennom forsøksheat og mellomheat. Og det var i mellomheatet det skjedde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Reglene er slik at de tre beste fra hvert heat går automatisk videre, og Johnson lå selvsagt godt an til å klare det. Han kom ut på oppløpssiden med klar ledelse, mente nok at han hadde full kontroll, sakket farten flere meter før mål og nærmest jogget inn.

Det kunne blitt skjebnesvangert. Tre andre i feltet passerte ham like før mål. Med nød og neppe kom han videre på tid.

I semifinalen og finalen fikk vi imidlertid se en helt annen Michael Johnson. Da løp han for å vinne, med fullt fokus – og tok gull denne gangen også.

Slik var også løpet til Karsten Warholm – fullt fokus fra start til mål.

Som kristne har vi også et løp å løpe. I 2. Timoteus 4,7 skriver Paulus: «Jeg har stridd den gode strid, fullført løpet og bevart troen.»

Måtte vi alle ha fullt fokus hele veien.

Her finner du flere andakter