Er du klar?

Har du tenkt på at Jesus kommer igjen? Har du tenkt på at han kan komme når som helst?

En TV-reportasje glemmer jeg ikke så lett. Vi skriver slutten av august i 2005. Orkanen Katrina nærmer seg New Orleans. Noen unge menn stiller opp i reportasjen og sier at de gleder seg til vinden og vannet.

Det skal bli skikkelig action, mener de, trass i tydelige råd fra myndighetene som satte i gang storstilte evakueringsprogram. Over en million mennesker ble evakuert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg er redd for at den ovenfor omtalte TV-reportasjen var det siste vi så til de unge mennene. I New Orleans ble det skikkelig ille. I tillegg til den voldsomme vinden forårsaket brudd i dikene oversvømmelser i hele byen. Området var lenge et katastrofeområde.

Har du tenkt på at Jesus kommer igjen? Har du tenkt på at han kan komme når som helst? Bibelen forteller at han skal komme som en tyv om natten, og i en time vi ikke tenker. Det hele vil skje i et øyeblikk.

Tenk deg at du går på gaten. Plutselig blir du knipset et bilde av uten at du er klar over det. Da er det for seint å rette på hårsveisen eller skjule flekken på jakken. Bildet viser deg akkurat som du var der og da. Du kan ikke forandre på noe som helst.

Matteus 24 står det: «Som det var i Noahs dager, slik skal det være når Menneskesønnen kommer… de skjønte ingenting før flommen kom og tok dem alle…»

La ikke det skje med deg!

-----

Trykk her for  å lese flere andakter.