Dimensjonen som gikk tapt

«For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og det usynlige» (Kol 1,16).

Til alle tider har majoriteten av menneskeheten trodd på en usynlig eller overnaturlig dimensjon. Engler, guder og demoner er blant de åndelige kreasjoner som hører hjemme der. Profilerte personer sier de har kontakt med usynlige krefter utenfor seg selv.

Millioner av mennesker samles verden over på såkalte alternative messer. Kristne, muslimer, hinduer tror alle på noe de ikke kan se. Forholder alle disse seg bare til en innbilt virkelighet som kun eksisterer for de supersensitive og overfølsomme?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Edens hage var alt godt og fullkomment selv om hverken mennesket eller skaperverket hadde nådd sitt fulle potensial. Med menneskets fall kom det en skillevegg og Hagen ble usynlig og utilgjengelig for mennesket. 
En dag skal Gud gjenopprette det synlige og det usynlige.

Han vil smelte de to dimensjonene sammen igjen og vi skal tilbake til Paradiset, Edens hage. Men først vil den hellige ilden rense og brenne bort synden og alle dens konsekvenser. Fortapelsens primære realitet er fraværet av Gud. Det kalles «åndelig død» eller «den annen død».

De andre vil få del i livets oppstandelse, det synlige og det usynlige vil gjenoppstå i et evig rike som ikke kan forgå.

Her finner du flere andakter