Det som gleder Gud

Helliggjørelse forutsetter menneskelig modning og vekst.

«Og Jesus gikk fram i alder og visdom. Han var til glede for Gud og mennesker» (Luk 2,52).

Et hellig liv og hunger etter Gud er egenskaper som Guds Ånd søker etter. Disse to attributtene er ikke sammenfallende fordi man kan ha tørst etter Gud uten å ha oppnådd hellighet. Selv om mennesker har utviklet en sterk karakter, kan trangen etter samfunn med Gud svekkes. Hvis så skjer er det en fare for at også helliggjørelsen kan gå tapt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kong David bar på en sterk lengsel etter Gud gjennom hele livet. Men David var ikke alltid moralsk oppegående og syndet grovt mot Gud og sine medmennesker. Likevel omvendte han seg og Gud fortsatte å arbeide i livet hans. Det måtte sterk lut til for å sikre helliggjørelsen. Men hungeren etter Gud mistet han ikke. Han ble da også kalt «mannen etter Guds hjerte».

Helliggjørelse forutsetter menneskelig modning og vekst. Jesus som var uten synd ble moden før alle andre: «Alle som hørte ham, undret seg over hvor forstandig han var og hvor godt han svarte» (Luk 2,47). Likevel måtte han lære lydighet gjennom det han led. Lidelser og trengsel synes å være Guds primære virkemidler til å framskynde helliggjørelse hos et menneske. Vi er lovet å få kjenne kraften av Jesu oppstandelse, men ikke uten samfunn med hans lidelser.