Arbeidsglede

Det finnes en overdreven og usunn arbeidskultur som hverken gir rom for hvilen eller bønnen.

«Uten okser er krybben tom, men med sterke stuter følger stor avling» (Ordspr 14,4).

I vår familie har det å arbeide vært en viktig verdi. Alt øker avkastningen; fra det å rydde på rommet, vaske opp, reparere ødelagte leker og spare penger til gode formål.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg har ennå til gode å se noen lykkes i livet uten et godt stykke arbeid. Det finnes de som vinner i Lotto, men hvis de ikke har lært å arbeide, blir gleden over gevinsten kortvarig. Gud satte mennesket til å arbeide i hagen før de lærte å tilbe. Det er gjennom vår troskap i materielle ting at Gud betror oss «de virkelige verdiene» (Luk 16,11).

Det finnes en overdreven og usunn arbeidskultur som hverken gir rom for hvilen eller bønnen. Vi er alle lei av mennesker som stadig klager over, eller skryter av, hvor mye de har å gjøre. Noen arbeider som om Gud ikke bryr seg om sitt skaperverk.

«Forgjeves står dere tidlig opp og setter dere sent ned og spiser brødet dere har slitt for. Det samme gir han sine venner mens de sover» (Salme 127,2).

Herren Gud sa til Adam: «Med strev skal du nære deg av den (jorden) … Med svette i ansiktet skal du spise ditt brød …» (1 Mos 1, 17-19). Selv om strevet var en av syndens konsekvenser, sier Ordspråkene 14,23: «Alt strev fører vinning med seg». Vinningen er resultatet av vårt strev, gleden vår lønn.