Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Anstøt eller tillit

«Vi gir ikke mennesker noen grunn til å bli støtt bort, så tjenesten ikke skal bli spottet» (2Kor 6,3).

Hvis det finnes en allmenn unnskyldning for at mennesker ikke vil ha noe med kristendom eller Gud å gjøre er det vel nettopp denne: en annen kristens dårlige eksempel. Dessverre finnes det gode grunner til spott og forakt for kristen tjeneste.

Pengekjærhet, ekteskapsbrudd og maktovergrep er ikke hva vi forventer av dem som har gitt seg hen til å tjene Gud. I Guds rike er det intet skille mellom jobb og privatliv når det gjelder tillit og integritet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingen kan forkynne Guds ord frimodig – samtidig som man orienterer seg ut av ekteskapet eller vanskjøtter økonomiske forpliktelser. Bruk av makt for å styrke sin posisjon i organisasjon eller menighet etterlater samme inntrykk.

Ingen er uten feil. Dersom vi kristne virkelig bekjenner våre synder, i stedet for å forsvare oss selv, da er vi også gode eksempler som bekrefter at vi er sanne mennesker.

Hyklere er den verste sorten, slike som gir inntrykk av å være noen annet på utsiden enn det man er på innsiden. Det er ikke det perfekte Gud er ute etter, men det ekte.

Bare én var fullkommen, og det holder for oss alle. Sanne liv bringer ikke fram spott eller anstøt mot tjenesten, men heller ære til Gud som tilgir syndere av alle slag.

Her finner du flere andakter

Les også
Dommeren tar ansvaret
Les også
Ha målet i sikte!
Les også
Død uten brodd
Les også
Håpet som lever
Les også
Det som synes