Illustrasjonsbilde: Fotolia.com

Alene hjemme

Selv som Guds sønner og døtre kan vi streve. Selv om pappa er i huset.

To barn er hjemme alene. I kjelleren står en vaskemaskin og går, noe skjærer seg, maskinen lager et forferdelig bråk, og stopper. Den er koblet på feil sikring, så hele stua mørklegges samtidig.

Barna blir redde, de får ikke tak i foreldrene, og ingen av dem tør gå ned i kjelleren. Gutten er eldst, og skjønner at det må finnes en løsning, men ikke hva. Skal han hente et verktøy i garasjen, eller kanskje ringe politiet? Søsteren er sikker på at skumle menn i kjelleren planlegger neste utfall, opp trappen. Men hun sier det ikke til broren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så kommer pappa hjem. Sønnen kjenner det i hele kroppen, at noe slipper med en gang han ser pappa. Datteren løper ut av frykten med et lite hikst, alle teorier om skumle menn er borte, bare fordi pappa er der.

Selv som Guds sønner og døtre kan vi streve på denne måten. Selv om pappa er i huset. Vi tenker og handler så kristent og fornuftig, men fra vårt eget nivå. Som om vi skulle vært barn alene hjemme.

Det er en god ting å begynne din stille tid hos Gud med Hans forsikring om at du ikke er alene hjemme. Det kan ta litt tid, men ikke la din uro vinne. Gud har tid. Det har ikke så hastverk med resten, for dette er viktig.

Trykk her for å lese flere andakter

Les også
Dørstokken
Les også
Ordene våre
Les også
Sikker og trygg
Les også
Den som taler...