Roland Utbult deler åpent sin sorg

Artisten og Norgesvennen Roland Utbult er i sorg etter at hans kone døde i vår. Den svenske sangeren som mange kristne i Norge har et kjært og nært forhold til, forteller at musikken har hjulpet ham gjennom sorgen.

– Savnet kommer til å være der resten av livet. Det sies at sorgen er tidsbestemt, og det er mulig. Men hvor lenge den er der, det vet jeg ikke, sier Utbult iet intervju med Korsets Seier.

Utbult har gledet mange kristne i Norge gjennom flere tiår med sin musikk og tydelige evangeliske budskap i sangene sine. De senere årene har artistlivet blitt tonet noe ned ettersom han har sittet i den svenskeRiksdagen for partietKristdemokraterna siden 2010. I mars opplevde 65-åringen at hans ektefelle Marianne døde etter å ha kjempet mot kreftsykdommen i åtte måneder, og han forteller at musikken har vært en del av sorgprosessen i forbindelse med dødsfallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Musikken har hjulpet meg gjennom sorgen. Jeg har faktisk skrevet tre sørgesanger gjennom denne perioden. Men ikke sørgelåter som er fryktelig triste. Det finnes noe mer i dem. Håp. Takknemlighet.

Utbult understreker at han helt fra starten av valgte takknemlighet istedenfor bitterhet, og det har i følge svensken vært en god hjelp i prosessen etterpå.

– Min kone var et veldig klokt menneske. Hun sa at hun ikke var redd for å dø, men at hun ikke var ferdig med livet. Og det er klart at det er veldig trist at vi ikke fikk de gylne årene sammen. Men jeg valgte å være takknemlig. Jeg fikk 42 år sammen med et fantastisk menneske. Hun var så vakker, så klok. Derfor har takknemligheten vært dominerende, fremholder Roland Utbult i intervjuet med den norske ukeavisen.

65-åringen har gitt ut en rekke album, og det første kom i 1975. Lørdag opptrådde Utbult for øvrig i Oslo. Da holder han sammen med koret FRI konsert iFiladelfiakirken, og dette er den eneste opptredenen han har i Norge denne høsten.