Ny jubelmåling for Høyre

Innenriks

Høyre-leder Erna Solberg får en knallstart på 2013. Det siste partibarometeret fra NRK viser 33,2 prosents oppslutning for Høyre, en framgang på 2,6 prosentpoeng.

SV sier ja til eggdonasjon

Innenriks

SV vil nå åpne for eggdonasjon og slutter seg dermed til Arbeiderpartiets standpunkter om ny bioteknologipolitikk. Senterpartiet er på sin side imot liberalisering.

- En tid for å sørge

Innenriks

Pastor Aslak Tveita sørger over tapet av 12-åringen Olav Hovda. Nå råder han menigheter til å forberede seg på kriser.

Ikke bare menn skal styre pengene

Innenriks

Kirkesamfunn som vil ha statstøtte må ha både menn og kvinner i styrene som forvalter pengene, krever flertallet i Stålsett-utvalget. - Problematisk, mener Lars Gule. 

Ap vil utvide tilbudet om borgerlig vigsel

Innenriks

- Vi vil at tros- og livssynssamfunn skal beholde vigselsretten, og vi vil ikke innføre en generell sivil ordning for ekteskapsinngåelse, sier Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen.

- Kirkemedlemmer bør betale selv

Innenriks

Tros- og livssynssamfunn må drives og finansieres av medlemmene selv på linje med andre frivillige organisasjoner i det sivile samfunnet, mener et mindretall i Tros- og livssynsutvalget.

Utvalg går inn for hijab og turban i politiet

Innenriks

Dommere og politi kan bruke hijab og turban på jobb, konkluderer livssynsutvalget som mandag overleverer sin rapport til kulturministeren. Et annet forslag er å gjøre borgerlig vigsel til hovedordning.

Ja til røykeforbud i hus og heim

Innenriks

 Over 80 prosent av de voksne mener det bør bli forbudt å røyke inne der det er barn i nærheten. Nesten 90 prosent vil ha røykeforbud i bilen.

46 prøverørsbarn abortert

Innenriks

Siden 2002 har 46 barn unnfanget ved prøverørsmetoden blitt abortert bort etter uke tolv, ifølge tall fra Medisinsk fødselsregister (MFR).

Frp vil lovfeste rett til sykehjemsplass

Innenriks

Partiet har ikke regnet ut hva det vil koste, men Frp-leder Siv Jensen sier det skal bli like lett for eldre å få sykehjemsplass som det er for asylsøkere å få plass på asylmottak.

Kraftig medlemsvekst i MIFF

Innenriks

Med Israel for fred (MIFF) økte i fjor medlemstallet med nær 1.000. De har over dobbelt så mange medlemmer som Palestinakomiteen. Medlemstallene var henholdsvis 6.306 og 3.057 ved nyttår.

Bibelen ble bestselger

Innenriks

Salget av bibler nådde også i år toppen på bestselgerlistene. Det totale bibelsalget ble omkring 98.000 eksemplarer.

Bakom synger Holocaust

Innenriks

Å holde et barnebarn i armene betyr mer for Ervin Kohn enn for de fleste. Lille Isak er et strålende bevis på jødehatets feilbarlighet.

Verdibanken fikk ikke pengene

Innenriks

Pengeforvalter Nils-Johan Pedersen betalte likevel ikke inn det avtalte beløpet innen fornyet frist, 21. desember. Verdibanken iverksetter nå ytterligere tiltak for å sikre bankens interesser.

Hareide vil ha Sp med inn i ny regjering

Innenriks

KrF-leder Knut Arild Hareide har ingen tro på tro på fortsatt rødgrønn regjering neste år. Derfor inviterer han Senterpartiet til å regjere med gamle venner fra neste høst.

Jensen vil ikke vanne ut Frp

Innenriks

Frp-leder Siv Jensen vil ikke vanne ut partiets profil og program for å tekkes andre før valget. Hun vil ikke gjøre som Høyre, som toner ned løftene og filer vekk kantene.

Tyv stjal kollekt fra kirke i julen

Innenriks

En tyv brøt seg natt til onsdag inn i Nordlandet kirke i Kristiansund og stjal kollekten fra julaften, som var på over 15.000 kroner. Kirkevergen er fortvilet.

Barnehjemsbarn savner en tillitsperson i livet

Innenriks

En ny studie fra Høgskolen i Vestfold viser at barn som bor på barnehjem ikke har gode relasjoner til saksbehandlere fra kommunalt eller statlig barnevern, og at de føler seg utelatt fra viktige avgjørelser om livet sitt, skriver VG.

Julegudstjeneste med kongelige sjarmtroll

Innenriks

Den yngste kongelige gjesten i Holmenkollen kapell virket litt småtrøtt etter julaften på Kongsseteren. Men etter noen gjesp bekreftet yngstemann det storesøsteren fortalte i Julemorgen på TV: Lillebroren min Magnus kan ikke sitte stille!

Moland mener de må kjøpes ut fra Kongo

Innenriks

Tjostolv Moland sier til Tvedestrandsposten at hvis det ikke finnes politisk vilje til å tenke utradisjonelt, vil ikke UD klare å få de to dødsdømte nordmennene hjem. Han har nå mer tro på britisk innsats.

Utdanner egne preste-erstattere til begravelser

Innenriks

For å møte kravet om begravelser uten kristen forankring utdanner begravelsesbyråene egne seremonimestere som skal erstatte prestene. Tidligere misjonsgeneral Svein Jacobsen er en av de som forretter livsynsnøytrale begravelser.

Rekordstor pågang for julehjelp

Innenriks

Frelsesarmeen har aldri før mottatt så mange søknader fra mennesker som trenger julehjelp fra organisasjonens slumstasjoner. Uten denne hjelpen ville det blitt en trist julefeiring for mange av mottakerne.

Israel sier ja til ny by på Vestbredden

Innenriks

Israel har godkjent at det bygges 523 nye boliger sør på Vestbredden, som første trinn i det som kan bli en ny bosetterby i det okkuperte palestinske området, ifølge bosettere.

Ap faller klart på ny måling

Innenriks

Arbeiderpartiet faller 2,4 prosentpoeng i desembermålingen fra InFact. Høyre suser fortsatt oppover med en framgang på 1,2 prosentpoeng til 34,3 prosent.

Dekker bord for radikal islamist

Innenriks

Omskjæring av jenter, barneekteskap og drap på frafalne støttes av den muslimske lærde Haitham al-Haddad. I helgen holder han foredrag på Høgskolen i Oslo.

Ny medlemsrekord i Turistforeningen

Innenriks

Den Norske Turistforening satte i år igjen ny rekord med å komme opp i hele  246.711 medlemmer. Det er en økning på i overkant av 5.000 medlemmer i forhold til året før.

Flere vil ha Erna enn Jens

Innenriks

Jens Stoltenberg står fortsatt sterkt, men flere velgere vil heller ha Høyre-leder Erna Solberg som statsminister.

Homopar skilles oftest

Innenriks

Faren for å bli skilt er langt større for dem som gifter seg med en av samme kjønn enn dersom partneren er av motsatt kjønn, viser fersk statistikk.

Danner mosaiske fellesskap i vest

Innenriks

Det Mosaiske Trossamfunn i Oslo hjelper systematisk til med å bygge mosaiske miljøer i Bergen og Stavanger, selv om disse er for små til å grunnlegge synagoger.

Rødgrønne politikere vil bytte ut SV med KrF

Innenriks

Sterke krefter i både Senterpartiet og Ap drømmer om å danne ny regjering sammen med Kristelig Folkeparti. Folk i begge partiene håper at KrF-leder Knut Arild Hareide i løpet av neste stortingsperiode går lei av Høyre og Frp.

Barn sender brev til Breivik

Innenriks

Mange under 18 år har sendt brev til den terrordømte Anders Behring Breivik. Ila fengsel sender nå bekymringsmelding til barnevernet som så tar kontakt med foreldrene når dette skjer.

- Gi romfolk en sjanse

Innenriks

Et team Ungdom i oppdrag har i snart et halvt år delt ut mat og drikke til romfolk i Stavanger. Rumenske Ana-Maria Mabda fra UiO Rogaland gir råd om hva nordmenn kan gjøre for å hjelpe romfolk.

Rister på hodet over salmetyveri

Innenriks

Den humanetiske versjonen av «Deilig er jorden» utløser mange reaksjoner hos NRKs publikum, men salmebokansvarlig Vidar Kristensen i Den norske kirke trekker på skuldrene.

Antiislamister trosset snø og kulde i Oslo

Innenriks

En tett mur av politihester, opprørsgjerder og tungt utstyrte politimannskaper holdt antiislamister og motdemonstranter godt atskilt i Oslo lørdag. Snø og bitende vind satte en demper for opprørstrangen.

Høyre kraftig fram på ny måling

Innenriks

Høyre går fram hele 2,5 prosentpoeng til 30,5 prosents oppslutning på en fersk meningsmåling for desember. Arbeiderpartiet faller 1 prosentpoeng til 27,4 prosent.

Anmelder politiet for ikke å hjelpe romfolk

Innenriks

Organisasjonen Folk er Folk anmelder onsdag politiet for å ha forlatt en gruppe romfolk i hjelpeløs tilstand i forbindelse med et motorhavari i sprengkulda på E6 sør for Trondheim natt til lørdag.

Kunstner bruker aske av drepte jøder i malerier

Innenriks

Carl Michael von Hausswolff bruker aske fra drepte jøder i sine bilder. Vanhelligelse av jøder fra Holocaust, sier Salomon Schulman, leder i den jødiske forsamling i Sverige. Det samme mener Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.