Juleforkynnelse for naboene

andakt

I år håper jeg at julepredikantene vil lære av den sangen: Kom til saken, både for deres skyld som bekjenner troen og for naboenes skyld.

– Nå blir kirkevalget mer demokratisk

kirkevalget

Bønnelista fikk over 300 underskrifter. Leder Jo Hedberg mener deres inntog i kirkevalgkampen vil gjøre valget mer reelt og demokratisk.

Hamas viser sitt sanne ansikt

lederartikkel

Når islamistane feirar at ein baby er drepen, seier det meir enn vi vil vite om kva haldning dei har til fredeleg og respektfylt sameksistens.

Svenskene nærmer seg nyvalg

sverige

Socialdemokraternas leder Stefan Löfven er som ventet nedstemt som statsministerkandidat i Riksdagen. Dermed rykker Sverige enda et skritt nærmere nyvalg.

Gud får det som han vil

andakt

«I det første året Kyros var konge i Persia, vakte Herren en tanke i ham for at det ordet som Herren hadde talt gjennom Jeremia, skulle bli oppfylt» (Esra 1,1).

Strasbourg-angriperen drept av politiet

terror

Mannen som er mistenkt for å ha stått bak angrepet mot julemarkedet i Strasbourg, er skutt og drept, bekrefter Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner.

Abort tillatt i Irland

irland

Det irske parlamentet har godkjent et lovforslag som tillater kvinner å ta abort. En av Europas strengeste abortlover er dermed historie.

En kristen kamp mot slaveriet

debatt

Det er altfor mange prester og teologer i vår tid som mener at kristne har rett til å gå lenger enn Bibelen i ulike spørsmål, og som bruker en slik holdning til Bibelen for å sette til side viktige bibeltekster.

I turismens hage

debatt

Sol, sand og palmer er lokkematen for turiststraumen i Karibia. Men har ein litt historiske filter i solbrillene, oppdagar ein at turismen dirigerer den politiske makta. Den Dominikanske Republikk (DO) er nå nest rikaste i regionen.

Den viktigste julegaven

debatt

For den som ligger i sykehussengen og titter opp mot vinduet, er den et lite lyspunkt som minner deg om at du ikke er alene. Det viktigste budskapet med stjernen er det som står skrevet på den: «Det er mange som tenker på deg».

Frp satte ned foten for kommuneprest i Kongsberg

kommuneprest

Human-Etisk Forbund ba en advokat vurdere lovligheten i Kongsberg kommunestyres plan om å ansette en kommuneprest. Etter mye debatt trakk FrP sin støtte til forslaget.

Vårt Land stenger kommentarfeltet

media

Manglende likestilling, personangrep og kjekling er blant årsakene til at avisen fjerner muligheten til å kommentere debattinnlegg.

Støre ser for seg endringer i abortloven

abort

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er ikke i tvil om at abortloven er i spill når regjeringspartiene og KrF skal forhandle fram en ny regjeringsplattform.

Eit alvorleg symptom

lederartikkel

Dei fallande fødselstala i Noreg er eit alvorleg symptom, meiner Dagen.

Fasten i advent er borte

debatt

I dag er det de materielle goder som har overtatt med fråtsing i vår norske kirke.

Julen og den nakne troen

andakt

Den nakne, sårbare troen kan være sterkere enn vi er klar over.

– May vil ikke stille opp i neste valg

storbritannia

Statsminister Theresa May har orientert sine partifeller at hun ikke stiller som kandidat ved neste parlamentsvalg, ifølge britiske medier.

Solid Frp-framgang på ny måling

politikk

Frp øker oppslutningen med 3,8 prosentpoeng på ANBs ferske partibarometer, mens Høyre går tilbake med nesten like mye.

Bibelskolene får felles info-kontor

samarbeid

– Vi ønsker å synliggjøre skoleslaget, sier nytilsatt daglig leder. 14 bibelskoler står bak samarbeidet.

Advarer mot handel med gentester

gener

Videresalg av informasjon fra gentester er svært problematisk. Nå kommer det krav om å bedre forbrukernes kunnskap om dette.

Brutal iransk julehelsing til kristne

synspunkt

Det går elendig med salet av boka til Per Sandberg og Bahareh Letnes, les eg. Derimot går det unna med arrestasjonar av kristne i Iran.

– Strasbourg-angriperen ropte «Allahu akbar»

terror

Mannen som gikk til angrep i Strasbourg tirsdag, ropte «Allahu akbar», opplyser fransk påtalemyndighet. Fire personer med tilknytning til mannen er pågrepet.

Jury anbefaler livstidsfengsel for nynazist

Charlottesville

Juryen anbefaler fengsel på livstid for mannen som er dømt for å ha kjørt inn i en gruppe demonstranter og drept en av dem i Charlottesville i Virginia.

Skjebnetid-tidskifte

skjebnetid

Me lever i ei underleg tid. Mange motstridande ting skjer samstundes. Lys og mørke kjempar om overtaket. Negative og positive krefter er synlege. Samfunnsutviklinga ser ut til å gå feil veg, trass medisinske, teknologiske og digitale framsteg.

Fredsprisutstillingen offisielt åpnet

Nobels Fredspris

Årets fredsprisutstilling på Nobels Fredssenter ble tirsdag kveld offisielt åpnet. Denis Mukwege, den ene av fredsprisvinnerne, var til stede under åpningen.

Flere skutt og drept i kirke i Brasil

Kirkeangrep

Minst seks personer er skutt og drept i en kirke nær Brasils største by São Paulo. Gjerningsmannen tok deretter sitt eget liv, melder lokale medier.

Skamfull Keshvari med uforbeholden beklagelse

Frp

Mazyar Keshvari beklager sterkt at han har handlet feil, og vil gjøre opp for seg. Frp kaster den bedragerisiktede politikeren ut av Stortingets kontrollkomité.

Er vi garantister for gode resultater?

utenrikskommentar

Å drive misjons og bistandsarbeid er krevende, og det skal det også være. Det handler om innsamling, om etterrettelighet i alt og om forventningene folk har til at vi driver skikkelig. Givere i Norge skal stole på oss som en troverdig, frivillig organisasjon.

La oss gjøre som Nehemja, Esra og de andre

synspunkt

Fyll tradisjoner og gjentakelser med det som drar oss inn til Ham. Slik får vi hjelp til å forkynne for oss selv: det er dette som er det viktigste i mitt liv.

Én av fire asylsøkere i år kommer fra Tyrkia

asyl

Tyrkiske borgere topper listen over nasjonaliteter som har søkt om asyl i Norge så langt i år. Én av fire asylsøkere er tyrkere, og nesten alle får bli.

Hagens ubehagelige Russland-flørt

Lederartikkel

Støtte til Putin og Russland er i ferd med å spise seg inn i høyrepopulistiske miljøer også i Norge.

Troens Bevis sier opp ansatte

nedbemanning

Misjonsorganisasjonen mangler millioner. – Utgiftene har vært større enn inntektene over lenger tid, sier Sten Sørensen.

Bruksrett kontra eiendomsrett

andakt

«Se, himmelen og himmelen over alle himler, jorden og alt som finnes der, tilhører Herren din Gud» (5 Mos 10,14).

LO ble feid av banen

Israelkommentar

Hvis LO hadde nærmet seg sannheten, kunne de bidratt til en ekte fred.

Prest er opprørt over sentralstyrt kirke

kirkeordning

Prest Sverre Langeland reagerer på at kirken skal organiseres på en «toppstyrt» og «administrativt tung» måte. – La heller menighetene utfolde seg, sier han.

På tide at LO endrer sin ytterliggående boikottlinje

synspunkt

Når representanter fra LOs søsterorganisasjoner i Europa er sjokkert over norske LOs boikottlinje overfor Israel, 
og mener det vil føre til en radikalisering av situasjonen 
er det på høy tid for norske LO å endre kurs.

Denis Mukweges tale under fredsprisseremonien

nobels fredspris

– Når du kjører din el-bil, bruker din smarttelefon eller beundrer dine smykker, tenk et øyeblikk over den menneskelige kostnaden fremstillingen av disse gjenstandene har.

FN-avtale med uklare konsekvenser

lederartikkel

Migrasjon endrer våre nasjoner både politisk, sosialt og religiøst. Vi er skeptiske til å signere en så omfattende FN-pakt uten en grundig offentlig debatt.