– En million sjelesorg-samtaler i Norge årlig

kirke

Det blir ført nøye statistikk over de fleste kirkelige handlinger her til lands. Men sjelesorgen telles ikke. Ekspert tror det dreier seg om et par tusen tusen samtaler i uken.

Begeistret for Bibelen

lederartikkel

I en tid da mye flyter både i kulturen og teologien, er fast forankring i Bibelen det eneste som duger for den som vil bli bevart og vokse som kristen.

I denne familien gir også barna tiende

tiende

Fråtsing er uetisk så lenge det finnes fattige, mener familien Due-Tønnesen. Derfor ga barna bort ti prosent av konfirmasjonsgaven til bistand og misjon.

Jeg er stolt av norsk barnevern

synspunkt

Barnevernet i Norge er blant de fremste i verden til å ivareta og beskytte barn. Ansatte i barnevernet fortjener honnør og ikke daglige trusler for den krevende jobben de gjør.

Israelske syklister inntar motorveiene

ISRAEL-PODCAST

Under Yom Kippur stanser det meste opp, inkludert biltrafikken. Syklister og lekende barn får ha veiene for seg selv.

Missilangrep mot mål i Syrias største havneby

midtøsten

Flere mål i Syrias største havneby Latakia ble angrepet med missiler mandag kveld. Rapporter om at Israel stod bak er så langt ikke bekreftet.

Stort lys

andakt

Det folket som vandrer i mørket, ser et stort lys. Over dem som bor i dødsskyggens land, stråler lyset fram. (Jes 9:2)

Lenge leve kjærligheten

debatt

«Gud sørger» over Stordapride, ifølge pastor og ungdomsskolelærer Jens Thoresen. Denne typen holdninger er det viktig å vise motstand mot.

Historiske utelatelser

synspunkt

Den sosialistiske bevegelse og Det Norske Arbeiderpartis rolle blir vektlagt, men det omfattende kristne engasjementet for gode sosiale fellesskapsløsninger blir i mindre grad nevnt.

Nå vil de ut av kristenbobla

kristne barnebøker

50 bokhandlere er med på kampanje som skal gjøre litteraturen tilgjengelig utenfor kristne kretser.

Ny demonisering i film fra Operasjon Dagsverk

israelkommentar

Til tross for sterk kritikk av aksjonen fra Med Israel for fred (MIFF), den jødiske menigheten i Oslo og andre, fortsetter OD sin ensidige formidling mot norske skolebarn.

Derfor har han fargelagt Holocaust

utfordrende kunst

En undersøkelse viser at fire av ti amerikanere ikke vet hva Auschwitz var. Det vil kunstneren Joachim West gjøre noe med.

KrFs dobbeltspill

Samfunn

KrF gir inntrykk av at de arbeider for ekteskapet mellom mann og kvinne, men samtidig støtter de kampen til LHBTIQ-bevegelsen. Disse to målene er ikke mulige å forene. Det er på tide at KrF er ærlige på hva de har vært med på, og hvordan de støtter en bevegelse som vil ha full normløshet knyttet til kjønn, seksualitet og samliv.

Pride-sponsor «driter i» boikott-trusler fra kunder

pride

Bilgiganten Citroën Norge bryr seg ikke om de mister kunder som følge av støtte til homofestival. – Vi ønsker kunder som støtter våre verdier, sier selskapets merkesjef.

Regnbueflaggets makt

lederartikkel

Homobevegelsens regnbuevariant er i økende grad et symbol på en bevegelse som forkynner toleranse, men som praktiserer det motsatte.

Skatt

andakt

Virkningen av skatten er håndfast nok for mange. Liv blir forvandlet, håp blir tent, tunge lenker av skyld og skam brytes.

Slik skapte han 
Bibel-boom 
i hovedstaden

Bibelen

Joakim Magnus trodde han måtte tvinge 15 kompiser 
til å bli med på bibelstudier, nå man han si nei fordi det ikke er plass til flere enn 500 deltakere.

KrF ved et veiskille

KrF

Vi vil gjerne spørre: Mener KrFs stortingsgruppe, bortsett fra Grøvan, at KrF bør gå inn for to likestilte syn på ekteskapet slik som i Dnk?

– Begynner ofte med uenighetene

Dåp

Få spørsmål har splittet kristne så sterkt som dåpen. Professor Harald Hegstad prøver å finne ut hva som forener forskjellige kirkesamfunn 
i spørsmålet.

Når sorgen blir vendt til glede

lovsang

I stedet for å sette ord på lidelsen tar denne teksten opp håpet som ligger i at vonde omstendigheter en dag skal bli endret.

FRI, PRIDE OG MEG

dagensdebatt

Pride farer over landet og inntar kvar by og tettsted. Det er dette som er det som skal være den riktige måten å leve på ser det ut som; det stiftelsen FRI og Pride står for.

KrF vil gi nye foreldre samlivskurs

Helse

I budsjettforhandlingene neste uke fremmer to KrF-byråder forslag om et kurs som skal tilbys alle førstegangsforeldre. Kurset har Modum Bads kurs «Godt Samliv» som modell.

En Kjærlig Far

Kristenliv

Da Abram var nittini år gammel, åpenbarte Herren seg for ham og sa til ham: Jeg er Gud Den Allmektige, vandre for mitt åsyn og vær ustraffelig. 1M 17:1

Ja til frimodige kristne politikere

frispark

Jeg sier derfor at etter min mening er det ryddigst om kirker er partipolitisk uavhengige, men vi er ikke politisk nøytrale.

Kristus er sannheten

andakt

«For vi makter ikke noe mot sannheten, bare for sannheten». 2. Kor.13,7.

Å samles om intet

KrF

PDK er ikke bare et parti uten noen politikk, det er også et parti så å si uten politikere.

Ikke misbruk norsk ungdom

dagensdebatt

Hvis enhver konflikt har minimum to sider vil det være lurt å sørge for at alle sider er med dersom man skal begynne å snakke om fred og forsoningsløsninger.

Dette sa kristenlederne på Forfulgt 2018

Video

Hvordan utfordrer budskapet fra den forfulgte kirke kristne i Norge? Det diskuterte kristenledere på konferansen Forfulgt 2018.

Tenker ikke taktisk om islam

Islam

NLM duller selvsagt ikke med islam. Påstanden er både usaklig og urimelig.

– Folk er ikke vant til å snakke om tro

tro

Ny daglig leder for Tent, Silje 
Wiig Andersen, opplever at ikke-kristne har spørsmål om tro, men mangler kristne 
å snakke med.

Mild og klar, sterk og sårbar

kommentar

Når vi leser om kontroversene rundt opprettelsen av NLA kan vi samtidig bli minnet om det motet og den standhaftigheten som pionerene demonstrerte.

Trangere ytringsrom for kristne

Lederartikkel

Er du kristen og hevder dine politisk ukorrekte religiøse meninger på Facebook? Da kan du risikere å bli kastet ut av nettsamfunnet eller i verste fall få problemer med arbeidsgiveren din.

«Gud og jeg er venner»

andakt

«Alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn» Johannes 1,12.

Er politikerne i stand til å lytte?

synspunkt

Når jeg snakker med foreldre med minoritetsbakgrunn er det særlig én ting de gruer seg ekstra mye til. Nemlig den dagen deres egne barn kommer hjem og forteller at noen har kalt dem for svarting, muslimjævel, eller bedt dem pelle seg ut av landet.

Krig og fred endrer De kristnes dal

Syria

Da opprørerne tok korsfarerborgen Krak des Chevalier, skalv folk i De kristnes dal. I dag kommer usikkerheten fra et annet sted.

Tenåring drept på Gazastripen

Gaza

Tre palestinere, blant dem en 12 år gammel gutt, er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Ikke misbruk norsk ungdom

Operasjon dagsverk

Tiden er overmoden for å sette en stopper for denne typen politisk dreven bistand og da særlig når den bruker skolen som arena.

Putin og Erdogan møtes til samtaler i Teheran

Syria

President Vladimir Putin skal ha samtaler med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan når de begge deltar på et toppmøte om Syria i Teheran til uken.

Jon Michelets kildemateriale til krigsseilerarkiv

Jon Michelet

Jon Michelets siste roman «Krigerens hjemkomst» får bred hyllest blant anmeldere. Dokumentasjonen bak bokserien skal til Norsk senter for krigsseilerhistorie.

Tro

andakt

«Og salig er hun som trodde, for det som Herren har sagt henne, skal gå i oppfyllelse.» Lukas 1:45

Å dulle med islam

debatt

Det er interessant, men leitt å sjå korleis mang ein kristenleiar i Noreg går laus på andre kristne framfor å samla seg mot framande tankebygningar som vil gjera kôl på dei alle, så sant desse kreftene slepp til.

Søsken i troen, uansett kultur

lederartikkel

Kristne menigheter og organisasjoner diskuterer stadig hvordan vi skal få bedre kontakt med innvandrerbefolkningen. Få har så bred erfaring med slik kontakt som KIA (Kristent Interkulturelt Arbeid). Disse erfaringene kan vi andre lære og inspireres av.

Det kristelige utelates

debatt

De som er historikere og skriver bøker må man forvente skal gi et samlet bilde av historien, og la egne meninger vike for at leserne skal få et mest mulig allsidig bilde av det som hendte.

Fredshåpet som sluknet

osloavtalen

– Den er død og begravet. Få israelere ønsker at Osloavtalen skal vekkes til live igjen, hevder bosetter-talsmann Avichai Boaran.

Pride

dagensdebatt

NRK omtalte tirsdag 11/9 læreren Jens Thoresen og hans engasjement rundt Pride. Engasjementet ble dog ikke satt pris på av Prides tilhengere. Men jeg mener Thoresen bør ha takk for sitt mot og det at han tør å være så tydelig, selvom det koster.

Hareide ute av tinget på ny måling

Måling

KrF hadde kun fått inn Olaug Bollestad fra Rogaland hvis septembermålingen fra Opinion ble valgresultatet.

Fariseerpartiet?

Kristenliv

Lederne av det krevende partinavnet DE KRISTNE snakker m lavmål i debatten. Det dreier seg om hans artikkel i Dagen med tittelen:Brann i rosenes leir? Det lite ydmyke innlegget synes jeg lite om

Forsvarsløs

andakt

Om du har opplevd urimelige ting, når livet blir for tøft, kan det være fristende for andre å forsvare Gud. Så du kan bevare troen.

Nok en katastrofemåling for Kristelig Folkeparti

politikk

Både Venstre og Kristelig Folkeparti havner under sperregrensen for fjerde gang i år. Det gir solid rødgrønt flertall på septembermålingen fra Opinion.