Radikal? Ikke nå lenger …

lederartikkel

Den normale oppbruddsprosessen kan bli ekstra krevende hvis man kommer fra et miljø med kjennetegn som skiller seg sterkt fra det tidstypiske.

Skammen forsvant da Linda våget å være åpen

skam

Da Linda Garvik fikk en alvorlig sinnslidelse, skammet hun seg over å være annerledes. – Om det ikke var for troen, hadde jeg vært jaget og forfulgt ennå, sier hun.

Demonstrasjon mot æresvold og sosial kontroll

innenriks

Shabana Rehman sto i front da flere organisasjoner demonstrerte mot æreskultur og for å bedre kvinners rettigheter i Oslo lørdag ettermiddag.

Uenighet om nytt jordskjelv i Nord-Korea

utenriks

Et jordskjelv med styrke 3,4 er registrert i Nord-Korea, ifølge kinesiske medier. Det er usikkert om skjelvet stammer fra en atomprøvesprengning. 

Mulig ny atomprøvesprengning i Nord-Korea

utenriks

Et jordskjelv med styrke 3,4 er registrert i Nord-Korea, ifølge kinesiske medier. Det kan tyde på at landet har gjennomført nok en atomprøvesprengning.

Apokalypse nå

frispark

Nei, apokalypsen er her ikke helt ennå. Men for noen mennesker i verden har det begynt å føles sånn.

– For mye fokus på fosteret

abort

I en ny bok forsøker Berit Austveg å forsvare de etiske sidene ved abortrettigheter. Hun mener at det er uforholdsmessig fokus på fosteret.

Hareide håper Venstre ikke går i regjering

politikk

KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er best om Venstre og KrF holder sammen, selv om han innrømmer at avstanden mellom partiene er større enn før.

Kontakt

andakt

«Hvis dere vender om
 og holder dere i ro,
 da skal dere bli frelst.
 I stillhet og tillit skal deres styrke være.»

Ble et vitne mot alle odds

snart søndag

I vanvare låste Sayorah sin klaustrofobiske søster inne på et lite bad. Da søsteren kom ut igjen, hadde hun gitt livet sitt til Jesus.

Skudd avfyrt under sauekrangel på Karmøy

nyheter

Væpnet politi rykket ut til Sævelandsvik på Karmøy etter at det ble avfyrt skudd under en krangel om sauer. Ingen ble skadd i hendelsen.

Sei spiste sau

innenriks

I magen på en sei fant fiskerne en del av en sau fra Lofoten. Sauebonden tror også en ørn kan ha vært involvert i saken.

Fikk en ny sjanse i livets dans

prestisje

For ti år siden så Heidi Roberts mørkt på livet. Hun gikk på en prestisjefylt danseskole i England, men slet med sosial angst. Så møtte hun en diakon.

Valgets kval

debatt

Et kraftig jordskjelv synes å riste det gode, gamle KrF-grunnfjellet. Ikke alle har overlevd sitt gamle parti.

Avkristning av Norge

debatt

Det er kunnskapsløst å overse at det var kirka som starta skolevirksomhet i Norge.

Han vil ikke pålegge kirker å vie homofile

australia

Australias statsminister Malcolm Turnbull forsvarer kirkens rett til å nekte å vie folk mens det avholdes en landsomfattende stemmegivning om likekjønnet ekteskap skal bli lovlig i landet.

KrF og valgnederlaget

POLITIKK

Det vil være fatalt av KrF å gå mot venstre nå.

KrF snur alle steiner etter krisevalg

samarbeids-thriller

Partilederen sier nei til å regjere med Frp. Fylkesleder Pål Kårbø håper grasrota nå blir lyttet til.

Våre evner er av Gud

andakt

Alle evnene til dem som har gjort og gjør fantastiske ting er gitt dem av Gud. Og Gud alene kan skape av intet, bare ved å si et ord.

– Jeg visste ikke hva en arie var

OPERA-STJERNEKAMP

Forrige helg rappet hun i Stjernekamp. Lørdag skal Lisa Børud synge opera, en litt humoristisk arie fra Barbereren i Sevilla.

Flere vil overta for Syversen i KrF

POLITIKK

I Arbeiderpartiet er det åpen maktkamp, men også i KrF er det flere som kjemper om den framskutte posten som finanspolitisk talsperson.

Vi skal reise oss igjen!

POLITIKK

Det er berre å vere ærlege. Valkampen 2017 kjem ikkje til å gå inn i historiebøkene som vår beste valkamp.

Ny iransk rakett kan nå Israel

MIDTØSTEN

Den iranske revolusjonsgarden avduket fredag en ny rakett med rekkevidde på 2.000 kilometer.

Hun manglet 230 stemmer

POLITIKK

Med under halvparten av Partiet De Kristnes stemmer i Østfold ville Line Henriette H. Hjemdal (KrF) ha beholdt plassen på Stortinget.

Reell makt er ingen følelse

POLITIKK

Inntrykket man kan sitte igjen med, er at debatten om mulig regjeringsdeltakelse ikke er ønsket.

Mann må i retten for skjære-drap

nyheter

Henry Aaseth fra Elverum nekter å betale boten på 15.000 kroner for å ha drept en skjære med en rottefelle i fjor sommer. Nå må han møte i retten.

Mann dømt for å ha gjort 14-åring gravid

KRIMINALITET

En mann i slutten av 20-årene er i Romsdal tingrett dømt til et halvt års fengsel for å ha gjort en 14 år gammel jente gravid.

Familiemedlem pågrepet og avhørt etter påkjørsel

nyheter

Politiet mistenker at mannen i 70-årene som ble fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader, ble kjørt på med overlegg i Ås i Akershus. Sjåføren er pågrepet.

NRK lager hørespill om 22. juli

nyheter

Radioteateret lager fiksjonsserie i seks deler om hva som kunne blitt gjort annerledes i forkant av terrorangrepet 22. juli 2011.

Ingen barn i live i kollapset skole i Mexico

JORDSKJELV

Mexicos marine sier det ikke er noen barn igjen i live i en kollapset skole etter at redningsarbeidere slet i dagevis for å redde en jente de mente lå begravet.

Ut av NAR menigheten:Tom`s historie

Kristenliv

Noen gang blitt lovet et spesielt “Ord fra Herren” under en vekkerkonferanse? Eller en umiddelbar helbredelse av noen som befaler at Gud samarbeider? Det opplevde Tom for sju år siden i Canada. Toms erfaring med noen store navn New Apostolic Reformation opphøyer ga ham et unikt innblikk inn i hvordan disse såkalte mirakler virker.

Kjemper for trosfrihet med livet som innsats

pakistan

Pakistanske Sajid Paul lever i en krigssone. Familien har han sendt fra seg av sikkerhetsgrunner. De siste dagene har han vært Stefanusalliansens gjest i Norge.

Siv Jensen: Urealistisk med blågrønn regjering 

politikk

Frp-leder Siv Jensen heller kaldt vann i blodet på KrF og Venstre og sier de to partiene ikke har en realistisk tilnærming til situasjonen på borgerlig side.

NRK: Ap-rådgivere sier opp i protest

POLITIKK

To av rådgiverne i Aps finansfraksjon på Stortinget har sagt opp sine stillinger i protest mot at Marianne Marthinsen vrakes som Aps finanstopp, erfarer NRK.

– Drapssiktet fjernet kulene fra drapsofferet

DRAP

37-åringen som er siktet for å ha drept sin svoger på en gård i Åmli, er også siktet for likskjending. Han skal ha fjernet kulene for å ødelegge dem som bevis.

Sier ja til mer bruk av blodtest

GENTESt

Bioteknologirådet anbefaler å bruke blodtest for å avdekke alvorlige, arvelige sykdommer.

Kronprinsparet møtte fortid og framtid

KONGELIGE

Velkomst av de yngre og lunsj med de eldre sto på programmet da kronprinsparet besøkte Fosnes på andre dag av fylkesturen i Nord-Trøndelag.

Akuttinnleggelser i helgene ender oftere med død

HELSE

Det er lavere sjanse for å overleve hvis man blir akuttinnlagt på et norsk sykehus i helgen enn på en hverdag, ifølge en rapport fra Folkehelseinstituttet.

Titusener i bønn om forsoning og tilgivelse

israel-podcast

Jødisk nyttår dreier seg ikke bare om god mat og festivitas. Også ransakelse og bønn er viktig. I ukene før Rosh Hashanah samler troende jøder seg i synagoger og ved Vestmuren for å be de såkalte selichot-bønnene.

Gullsmed ranet i Oslo

KRIMINALITET

To ranere slo torsdag formiddag til mot en gullsmed på Ammerud i Oslo. En ansatt ble påført håndjern og plassert på bakrommet mens ranerne robbet butikken.

Fire av ti tror på lavere boligpriser

BOLIGPRISER

37 prosent av de spurte tror boligprisene vil falle i 2018, viser en undersøkelse fra Nordea. Det kan forsterke boligprisnedgangen, mener forbrukerøkonom.

Grande: Ikke forhandlinger ennå

POLITIKK

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ennå ikke vet nøyaktig hvordan partiet best sikrer gjennomslag for sine valgløfter i nye runder med regjeringen. 

Dra til IMI og delta i det som skjer

TEOLOGI

Det har de siste månedene vært en del skrevet om IMI-kirken, spesielt knyttet opp mot at det nå er startet profetiskole, rundt praktiseringen av profeti og også om hvor IMI-kirken har sine teologiske røtter. Fra Normisjon sentralt ønsker vi å kommentere noe av dette.

Nok en mann pågrepet etter dødsfall i Skien

nyheter

Politiet i Telemark har pågrepet nok en mann etter at Hjalmar Johnsen forsvant i Skien fredag. En død person ble onsdag funnet i havnebassenget i byen.

Israels hovedstad

dagensdebatt

Det er opptil det enkelte land å bestemme hva som skal være landets hovedstad. Dette prinsippet gjelder alle nasjoner, og selvsagt også Israel.

Norges Taxiforbund ber Uber legge ned

TRANSPORT

Etter at politiet har gitt Uber millionbot for brudd på yrkestransportloven, mener Norges Taxiforbund at selskapet bør legge ned virksomheten i Norge. 

Norges Bank antyder tidligere renteheving

RENTER

Norges Bank holder styringsrenten uendret på 0,5 prosent, men sier samtidig at en renteøkning kan komme tidligere enn sentralbanken anslo i juni.

Har Ap og KrF endelig lært?

POLITIKK

Arbeiderpartiet søkte seg mot «sentrum», det vil si Kristelig Folkeparti, og gjorde et historisk dårlig valg. Det er sikkert flere grunner til Arbeiderpartiets valgresultat, men invitten til KrF holdes av de partilojale frem som skivebom.