På utsiden

frispark

Det norske arbeidsmarkedet tilbyr 
ikke den type jobber som flyktninger 
er i stand til å utføre 
ut fra de kvalifikasjonene de har.

Nesten 3.000 studenter er blitt sextrakassert

undersøkelse

En undersøkelse foretatt av Universitetet i Agder viser at nesten 3.000 studenter innen høyere utdanning er blitt sextrakassert av ansatte ved skolene.

Byttet ut jobb med konferanse

indremisjonsforbundet

Den ene er møbelsnekker, den andre er elektriker. I går tok de seg fri fra jobb for å delta på Indremisjonsforbundets nye lederkonferanse.

Ny frimodighet i indremisjonen

lederartikkel

Kanskje kan helgens lederkonferanse bidra til at det blir skapt et nytt momentum i ImF-land.

Barnets teologi

andakt

«Den som gjør seg selv liten som dette barnet, han er den største i himmelriket.»

Såkalte vekkelsesmøter

dagensdebatt

I snart 70 år har organisasjoner bevist unngått noe som kan virke støtende på Romersk Katolske Institusjon (og til dels den Lutherske)

– I himmelriket er alle barn

snart søndag

En gang tok universets Herre et barn på fanget og sa at alle burde bli som det. Hva er det egentlig Jesus vil at vi skal lære av barna?

– Blir noen ganger behandlet som luft

misjonskvinner

Berit Hagen Agøy er Den norske kirkes øverste leder i internasjonale spørsmål. Likevel kan hun oppleve å bli totalt oversett. Hun tror neppe det hadde skjedd hvis hun var mann.

Myten om KrF som et «borgerlig» parti

debatt

KrF har ikke noen forpliktelse til å holde en blå-blå regjering ved makten eller for å holde myten om seg selv som et «borgerlig» parti ved like.

Mener Hanvold-påstand om helbredelse er løgn

HELBREDELSE

Visjon Norge-sjef Jan Hanvold hevder at en mann som lå i koma på Kongsberg sykehus, ble helbredet etter at han og kona ba for ham. «Stemmer ikke», ifølge datteren til mannens kone.

– For dårlig til å håndtere krenkelser

#METOO

Kristne organisasjoner erkjenner at saker om krenkelser har blitt for dårlig håndtert tidligere. Nye retningslinjer skal forenkle prosessen.

Følelser er ok

ANDAKT

Den gamle inndelingen av psyken vår var ikke så dum: Fornuften, følelsene og viljen. I dag skal vi se hvordan følelsene kan komme til overflaten blant kristne.

#Metoo - Når krenkelser skjer hos oss

SYNPUNKT

Den såkalte #metoo-kampanjen har vist at altfor mange kvinner - og også en del menn - opplever seksuelle overgrep, krenkelser og trakassering. Dessverre er ikke kristne miljøer noe unntak.

Eldre kvinner er ikke lenger like religiøse

TRO

I 2011 svarte nesten fire av fem eldre kvinner at de følte tilhørighet til en trosretning. I dag er det mange som kutter båndene til religion. – I dag vet vi mer enn vi visste før og tror ikke så mye lenger, sier Signy Myksvoll (75).

Kung fu-nonnene slår et slag for jenters rettigheter

se video

– Folk må endre hvordan de tenker om jenter, sier Jigme Konchuk Lhamo og Jigme Wangchuk Lhamo fra Himalaya. Dagen møtte de i forbindelse med en stor konferanse om menneskehandel i London. Se video inne i saken!

Stor oppslutning om ny konferanse

indremisjon

Drøyt 400 personer har meldt seg på Lederkonferansen i regi av Indremisjonsforbundet som starter i morgen. Kenneth Foss, markeds- og arrangementsansvarlig, er svært godt fornøyd med oppslutningen.

– En opplevelse å få gå i Jesu fotspor

Dagen Reiseklubb

– Nå forstår jeg hvorfor Jesus valgte Kapernaum som base. Byen ligger fantastisk til ved Genesaret, og jeg tror Jesus må ha elsket å sitte der og se utover sjøen, sier Lisa Lind, som deltok på forrige ukes israeltur i regi av Dagen Reiseklubb.

– Menneskerettigheter kommer før religion

KVINNERS RETTIGHETER

– Menneskerettigheter må være fundamentet, uavhengig av hvilken religion som har makten, sier Rafto-prisvinner Maryam al-Khawaja.

Gjennombrudd for evangeliet

SYNSPUNKT

Håpets festival i Oslo spektrum ble en suksess fra ende til annen. Over 7500 besøkende på festivalen og over 250 som søkte frelse, frelsesvisshet eller ønsket en ny overgivelse til Jesus etter forkynnelsen av Franklin Graham.

Åndelig selvpleie

ANDAKT

Konkrete rutiner for det åndelige livet: Drikk jevnlig av kilden med levende vann. Pust godt ut gjennom bønnen, sjelens åndedrett.

Vi vet ikke hvem du er, men én vet

LEDERARTIKKEL

Til deg som er en kristen og en overgriper: Vi vet kanskje ikke hvem du er. Men det finnes en som vet. Og han har sagt at det som gjøres i det skjulte før eller siden skal komme frem i lyset.

Avisen Vårt Lands dekning av Franklin Graham-kampanjen

KRISTENLIV

Jeg har holdt Vårt Land i rundt 40 år. Jeg lurer mer og mer på hvorfor jeg fortsatt holder avisen. Det radikale linjeskiftet som avisen har fremvist i de siste par årene, er slående.

Høyre klart størst i ny måling

POLITIKK

Høyre er landets klart største parti på Dagens Næringslivs nye partibarometer. Arbeiderpartiet sliter fortsatt. Rødt får høyere oppslutning enn MDG.

Frankrike vil ha ny lov for seksuell lavalder

FRANKRIKE

Debatten om seksuell lavalder raser i Frankrike etter at to menn den seneste tiden - ikke - er blitt tiltalt for å ha hatt sex med 11-åringer. 

– Ekkelt å se på haugen med julegaver

JUL

De utenlandske gjestene fikk sjokk av norsk julefeiring. - Dette gjør vi ikke igjen, sa broren til artist Trygve Skaug. Nordmenn hander for 56 milliarder i julen. Men hos noen blir det færre gaver under treet i år.

Dekker over minner om menneskehandel

menneskehandel

Gjennom Survivour's Ink får ofre for menneskehandel hjelp til å dekke over bumerker de har fått av «eierne» sine.

Vil gi folket kunnskap om reformasjonen

DIGITAL UTSTILLING

Er du en av dem som føler du mangler kunnskap om reformasjonen? Da kan kanskje Universitetsbiblioteket i Bergen sin nye nettportal og digitale utstilling være hjelpen du trenger.

Raja får pris for internasjonalt arbeid

religionsfrihet

Venstre-representant Abid Raja hedres for sitt internasjonale arbeid for å fremme religionsfrihet. Tidligere biskop Gunnar Stålsett er blant dem som har mottatt prisen før.

Fra forbilde til hatikon

Bokanmeldelse

I boken «Førerkvinnen», har Bjørn Steinar Meyer gitt oss den første biografien om en av de kvinnelige krigsforbryterne. Det er blitt en omfattende og detaljrik bok.

Dette er sjømannskirken med de beste vaflene

vaffelkåring

Nesten 1000 vaffelstemmer er talt opp, og det er omsider klart hvilken norsk sjømannskirke som har de beste vaflene. Vinnerkirken kan ha dratt seieren i land med hemmelig ingrediens. Se hele oppskriften inne i saken!

Indisk teolog vil lære av norske lutheranere

global uke

Som kasteløs i India kunne Chandran Paul Martin fort ha endt opp som et offer for menneskehandel. Nå vurderer han å ta med seg norsk idé tilbake til India.

«Men det de gjør skal dere ikke rette dere etter...»

synspunkt

Mange av oss er mye mer opptatt av å ha rett syn i homofili­spørsmålet enn å søke å elske mennesker med en homofil legning. Slik virker det i hvert fall på Facebook-tidslinjen min.

Glupske ulver

ANDAKT

«For jeg vet at når jeg har dratt bort, vil glupske ulver trenge inn blant dere, og de skåner ikke flokken» (Apg 20:29)

Zimbabwes president er pågrepet

nyheter

Militæret i Zimbabwe har pågrepet president Robert Mugabe (93) og har nå kontroll i landet, bekrefter Mugabes parti  ZANU-PF på Twitter.

De av den Edle Sorten

Kristenliv

11 Og disse var av et edlere sinn enn de i Tessalonika. De tok imot Ordet med all godvilje, og gransket hver dag i Skriftene om det forholdt seg slik som det ble sagt. Apg 17:10f

Hva sa du, Trine Overå Hansen?

KONGO-BOK

Jeg ser en vanlig avisreportasje. Jeg ser at en journalist har stilt mennesker spørsmål, hvorpå mennesker har svart. Hva ser du, Norge Idag-komnentator Trine O. Hansen?

Mann skjøt og drepte fire i California

usa

Fire mennesker er drept og minst sju er såret, blant dem to barn, etter at en væpnet mann åpnet ild i et lite lokalsamfunn i Nord-California. 

#farsdag too

utenrikskommentar

Vi trenger rett og slett mer farsdag i bistandsarbeidet – først og fremst for kvinnenes skyld.

Araberne i Israel er ikke slaver

debatt

De kan stemme i frie valg, og det sitter arabere i parlamentet. Arabiske dommere sitter i domstolene. Det er arabiske leger og spesialister ved landets sykehus.

Tråkker seg gjennom kjært landskap

sykkel og skjerm

Thorbjørn Andreassen (83) sykler gjennom barndomsgatene sine mens han trener. Slikt blir det pris av.

Blodløs teologi?

ANDAKT

Jesu blod på korset er Guds blod! Gud var selv i Kristus og forsonte verden med seg selv.

Nederlag for regjeringen i saken om asylbarna

ASYLPOLITIKK

Senterpartiet støttet Arbeiderpartiets forslag om at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt. Dermed gikk regjeringen på en smell. 

Kristendommen gjenoppdaget?

SYNSPUNKT

Oversetteren av Marcus Borgs bok refererte til at Borg mente at det han formidler er så forskjellig fra den tradisjonelle kristendom, at de to kan betraktes som to forskjellige religioner. Derfor burde kanskje boken heller hatt tittelen: Et annet evangelium.

En ny situasjon for KrF

LEDERARTIKKEL

KrFs problemer med samarbeidsvedtaket forsvinner ikke selv om partiet har fastslått at det er der problemet ligger, skriver Vebjørn Selbekk på lederplass.

Bønn, mer enn tomme ord ut i luften

LEDERARTIKKEL

Ved å sette av tid til bønn på faste tider på dagen kan vi også hjelpe oss selv og hverandre til stadig å bli minnet om Gud midt i alt det hverdagen inneholder.

Barbie får hijab

LEKER

Den ikoniske Barbie-dukken lanseres for første gang i en versjon med hijab.

Forvandlingen

RUS

Etter mange år med rus og vold gjorde Olaf Messel en avtale med sin politietterforsker. Se video.

Ap vil ha ny vurdering av oktoberbarna

ASYLBARN

Ap vil at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnert til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få saken vurdert på nytt. 

Israel, folkeretten og okkupasjon

I fokus

Mælands okkupasjonstese har ikke folkeretten på sin side, men det har Israel. Judea og Samaria er folkerettslig helt legitimt Israels jurisdiksjon.

– Vi velger livet

Texas

Det var et helt annet kirkerom som møtte menigheten i baptistkirken i Sutherland Springs da de gikk inn dørene for første gang siden massakren.

Ikke plass i herberget

dagensdebatt

Det var I sin tid en mor utenom det vanlige , som ble henvist til å føde I en stall. Fordi det ikke var rom I selve herberget.

Triumfalisme – eit risikabelt spor!

Israel

Men det var ei mørk side ved denne triumf-marsjen. Og det var «slavane», det palestinske folket – som består av arabiske muslimar og kristne.