Kjell Tveters informasjons-argument er uholdbart

Dessverre viser flere nye undersøkelser at den vanligste grunnen unge kristne oppgir til at de slutter å tro, er at de velger naturvitenskap fremfor kristendom. Det er tragisk, fordi det er en falsk motsetning!

Kjell J. Tveter hargjennom mange innlegg i Dagen hevdet at informasjon ikke kan oppstå naturlig.

Han bruker dette som argument motevolusjon. Senest i Dagen 13. oktober skriver han at for det første at livet er informasjonsbasert og for det andre at informasjon må komme fra intelligens.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dessverre er det vanskelig å fåID-tilhengere til å gi en klar definisjon av begrepet «informasjon», og sentrale skikkelser i ID-bevegelsen innrømmer at ikke de har noen klar definisjon å gi.

Gitt mange definisjoner av ordet «informasjon» er det ikke noe problem å vise at det kan oppstå naturlig uten at det kommer fra en intelligent årsak. Et eksempel er årringer i trær, som oppstår naturlig og gir oss informasjon om hvor gammelt treet er.

Problemet for Kjell Tveter er dermed at det ikke går an å gi én definisjon av ordet informasjon som kan brukes både til å si at «informasjon krever intelligens» og at «livet krever informasjon», og dermed kan han heller ikke bruke informasjonsargumentet mot evolusjonsteorien.

Noen vil fokusere på at informasjonen i genene må forstås mer i retning av algoritmer.Peder Tyvand argumenterer i sin bok omDarwin for at algoritmer krever intelligens og at gener fungerer som algoritmer, og derfor krever intelligens for å bli til. Men heller ikke her kan man få i pose og sekk.

Man kan enten si at algoritmer per definisjon er laget av intelligens, men da følger det ikke at gener er algoritmer; eller så er algoritmerikke per definisjon laget av intelligens, men da kan gener være algoritmer som har oppstått naturlig gjennom evolusjon. Uansett kan man ikke trekke en slutning fra informasjon/algoritmer til at gener må skyldes intelligens uten å snike det inn gjennom tvetydighet.

Tveter avslutter med noen alvorsord om at folk mister troen på Gud dersom de godtar evolusjonsteorien. Men det er bare hvis de feilaktig tror at gudstro og evolusjonsteori er uforenlige, slik Tveter påstår at de er.

Dessverre viser flere nye undersøkelser at den vanligste grunnen unge kristne oppgir til at de slutter å tro, er at de velger naturvitenskap fremfor kristendom.

Det er tragisk, fordi det er en falsk motsetning! I vår nye bok «Evolusjon eller kristen tro? Ja takk, begge deler» som nå er utgitt, viser vi hvordan kristen tro og evolusjon er forenlige, og at en slik harmonisering mellom kristendom og naturvitenskap har vært normalt i kirkens historie.