Ingen fortapelse - avlys misjon

Bibelen sier at det finnes to utganger av livet: Enten en evig himmel eller en evig fortapelse. Den sannheten slås fast i Bibelen. Derfor kan vi ikke avlyse evangelisering og misjon verken her hjemme eller til fjerne himmelstrøk.

Ved jevne mellomrom kommer påstanden om atfortapelsen ikke finnes. Nå nylig satt fram av enpensjonert biskop. Det hadde jo vært flott om så var tilfelle. For om det ikke finnes en fortapelse, kan jeg heller bruke livet mitt til helt andre ting enn å forkynneevangeliet omfrelse fra en evigfortapelse.

Mitt kall som forkynner ligger jo i ordene fra Johannes evangelium 3,16–17. Men om det ikke finnes noen fortapelse, er jo alle reddet, og ingen trenger å få høre om Frelseren som kom til jord for å redde menneskene fra en evig fortapelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.» Joh. 3, 16-17

Om det ikke finnes enfortapelse, kan den misjonsorganisasjonen som jeg arbeider i, legges ned. Personalet kan sies opp, for oppdraget finnes ikke lenger. For en pensjonert norsk biskop har sagt atBibelens ord om to utganger av livet som betyr enten en evig himmel eller en evig fortapelse – finnes ikke mer. Gud er blitt så human at han nå har trukket tilbake fortapelsens mulighet.

For en vranglære og for et ansvar slike veiledere har! Jeg er evig takknemlig for alle somevangeliserer og driver misjon både i Norge og ut til verdens ender. Oppdraget er ikke over så lenge det bor mennesker på jorden. Av kjærlighet til Gud og menneskene drives misjon, «Han som vil at alle mennesker skal blifrelst».

Jeg er ikke opptatt avhelvete i min forkynnelse. Jeg skremmer heller ingen med fortapelsen. Jeg fokuserer på de gode nyheter somJesus ogevangeliet bringer, og om den tryggheten og freden Gud gir. Og disse gode nyheter fra Bibelen ønsker jeg å dele med mine medmennesker. Men inngangsporten til et slikt liv går gjennom frelsen i Jesus Kristus. For Han er veien, sannheten og livet! Han er frelseren som fører oss til himmelen.

Jeg sa at grunnlaget for mitt kall er ordene i Joh 3,16–17. Der står det at Gud elsket verden. Hele fire ganger står ordet «verden» i disse to vers. Dette forteller meg at Gud elsker verden!

Det er trist dersom ikkekirken,menighetene og bedehusene elsker verden. Derfor er det et betimelig spørsmål:

Elsker vi det Gud elsker? Han elsker nemlig verden!

Det finnes ikke noen i din familie, vennekrets, nabolag, arbeidsplass – ikke noen i byen, som ikke er innbefattet av Guds kjærlighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Aril Edvardsen talteevangeliet på et stort møte i India en gang. Da alterkallet ble gitt og mange kom fram, tok ei dame som sto helt framme ved podiet tak i kneet hans og ristet han for å få oppmerksomhet og ropte ut:

«Hvor lenge har du visst dette? Hvorfor har ikke min far og onkel fått vite dette før de døde?»

Vitnesbyrdet om at Jesus var kommet for å frelse alle mennesker nådde denne dama, og hun tenkte med en gang på sine nærmeste.

Bibelen sier at det finnes to utganger av livet: Enten en evig himmel eller en evig fortapelse. Den sannheten slås fast i Bibelen. Derfor kan vi ikke avlyseevangelisering ogmisjon verken her hjemme eller til fjerne himmelstrøk.

Misjonen fortsetter med full styrke – ingen permittering eller oppsigelser folkens!

Les også: