Hva om KrF ikke fantes?

Det KrF gjør er avgjørende for at vi som kristenfolk har innflytelse og makt på viktige punkter. Dette er for meg viktigere enn en høyre/venstre-diskusjon ­eller en debatt om kristelig er for mye eller for lite.

Det er mye debatt rundtKrF. Noen mener partiet lener seg for mye mot høyre, andre mener det går mot venstre. Noen er skeptisk til navnet «kristelig», mens andre mener partiet er for lite kristelig. Jeg synes det er langt viktigere å se på hva partiet gjør og betyr – for det kristne Norge og for dem som trenger politikere mest.

Det var stor glede i hele det kristne landskapet da budsjettavtalen endelig kom på plass før jul. Det varmer godt med et økt gavefradrag til 30.000. Det betyr mer inntekt og sterkere inspirasjon til giverne. Friskolene slapp moms på internatdrift, en sak som ville være svært tyngende. I tillegg fikk de økt tilskudd til skolebygg. Den kristne Oslo Lærerskole ble tatt ut av hendene på kristenfolket i 1947. Nå fårNLA Høgskolen bygge ut full lærerutdanning for 500 studenter, i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KrF har slått ring om Den norske kirke de siste budsjettene. Mange steder er folkekirken vår eneste kontakt med lokalsamfunnet, og den berører de fleste som bor i landet vårt. Og KrF har, så langt, vunnet kampen om søndagen. Det har stor betydning for folk langt utover det kristne Norge.

Rus og psykiatri er viktige saker i landet vårt. Her sikrer KrF arbeidsrom forEvangeliesenteret,Frelsesarmeen og mange andre. I sum betyr KrF enormt mye for kristenfolkets avtrykk i det norske samfunn.

Det er ikke bare kristenfolkets hjertesaker som er i fokus. KrF har fått til et stort løft for alle dem som «har minst fra før». En halv milliard til barn utsatt for vold og overgrep er ett eksempel. 4.000 mer til enslige minstepensjonister, mer til uføre med barn, økt kontantstøtte til 7.500 er andre. Familievern og hjelp til dem som faller utenfor står sentralt. Kampen mot tvilling-abort, eggdonasjon, farløse eller morløse barn ligger midt i partiets sjel. Det gjør også flere ansatte i barnehagen og grunnskolen.

Misjon ogbistandhar ligget mitt hjerte nær gjennom hele livet. Norsk misjon har vært med på å forandre verden gjennom de siste 150 år. Noen mener bistand ikke virker. Det er ikke min erfaring, selv om alle sektorer har sterke og svake sider. Vi må ikke svikte de fattigste. Det er KrF en garantist for, også gjennom det siste budsjettet.

Det KrF gjør er avgjørende for at vi som kristenfolk har innflytelse og makt på viktige punkter. Dette er for meg viktigere enn en høyre/venstre diskusjon eller en debatt om kristelig er for mye eller for lite.Politikk er en slags breddeidrett. Det er styrke som bestemmer, og KrF i sentrum gir en innflytelse langt utover prosentene i valg.

Vi har hatt kristne minipartier i mange tiår, nå har vi to. Mange spør seg om disse skader KrF. Min påstand er at de skader mest seg selv og sine egne. De har aldri hatt uttelling i et stortingsvalg – og da står de igjen på perrongen. Vi skal fremsnakke politisk engasjement, men i valg er det tall som teller. Nøkkelen ligger her i meningsmålernes tall for gruppen Andre.

De siste fem landsomfattende målinger gir et snitt på 1,58 prosent. Dette skal deles på Pensjonistpartiet, Kystpartiet, Demokratene, Alliansen, Helsepartiet, PDK, Piratpartiet, NKP, Verdipartiet (?) og noen andre. Mandatberegning er 0.

Bredde kan synes litt farlig. I kirkelig sammenheng finner vi sammen i kirker og forsamlinger der vi føler oss hjemme. I KrF er både konservative, mindre konservative og litt mer liberale på samme lag. Vi kan legge vekten på saker litt ulikt, men vi kjemper for de verdier som har skapt det samfunn vi alle er så glad i.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uten KrF ville situasjonen vært en annen for kirke, kristenfolk, de aller svakeste og landet Norge. Min plassering i partiet er sentrum-høyre. På Facebook liker jeg å «terge» folk som lener seg mot venstre. Det viktigste for begge er det at vi fortsatt har et parti og en bevegelse med en overraskende stor betydning for landet vårt. Det partiet gjør er viktig for oss. Det skaper begeistring. Denne begeistringen skulle vi sannelig hatt mye mer av.