En av Norges vanskeligste jobber

For meg er det totalt meningsløst å vurdere Knut Arild Hareides posisjon som leder. Han er den selvskrevne lederen og har min fulle støtte! Det er vår oppgave som er rundt ham å gjøre ham enda bedre ved oppmuntring, støtte og konstruktiv kritikk.

Å være partileder iKristelig Folkeparti må være en av Norges vanskeligste jobber. Tenk å lede et parti med så mange meninger!

Kristenfolket er heller ikke det letteste folket å lede. Det er mange sterke meninger i ulike retninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KrF er etpolitisk parti og ikke en bedehusbevegelse. Det er det vanskelig for mange å skjønne.

Noen roper på radikale synspunkt som en på bedehuset kan si amen til når de kommer fra talerstolen. Men slik er ikke politikkens vesen. Der er det argumenter, respekt og allianser som gir innflytelse og resultater. Og det er himmelvid forskjell å lede et miljø på et bedehus og et politisk parti som skal lage politikk for hele landets befolkning.

Jeg syns KrF har klart å være et politisk parti med stort hell. Partiet oppfattes som solid og seriøst og er en populær samarbeidspartner på Stortinget. Derfor syns jeg det er gledelige signaler partiledelsen gir nettopp i disse dager at KrF ønsker å være et regjeringsparti fra neste høst av. Tolv år utenfor regjeringskontorene er nok!

Det viktigste utover nå er å få et sterkt KrF. For styrken reflekteres gjerne når en regjering settes sammen.

Kan begge blokker være avhengig av KrF for å få til et flertall, er det en ønskesituasjon for partiet. Personlig tror jeg at KrF får mest igjen for sine kjernesaker i et samarbeid på borgerlig side. I alle fall viser historien det.

Kristelig Folkeparti har en dyktig leder.Knut Arild Hareide leder partiet på en inkluderende og god måte. Han ser de tillitsvalgte, og er full av oppmuntring. Hver gang jeg er sammen med Knut Arild drar jeg oppmuntret videre. Han toner gjerne ned seg selv og løfter opp andre. Han er også god i møte med «grasrota». Folk blir sett, og han er flink å lytte.

I debatter er han også god. Han har selvironi, og kommer godt ut når terningskast blir gitt av politiske journalister etter debatter. Men han er ikke Kristelig Folkeparti. Han er øverste leder – og sammen med tillitsvalgte og folkevalgte utøver man KrF sin politikk på ulike nivåer. Derfor må alle stå sammen for å gjøre KrFs politikk tydelig og attraktiv. Knut Arild Hareide klarer ikke dette alene.

For meg er det totalt meningsløst å vurdere Knut Arild Hareides posisjon som leder. Han er den selvskrevne lederen og har min fulle støtte! Det er vår oppgave som er rundt ham å gjøre ham enda bedre ved oppmuntring, støtte og konstruktiv kritikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå foregår programforberedelsene i partiet. Jeg har sendt inn mine tanker og forslag som jeg håper vinner gehør. Landsmøtet neste vår avgjør programmet for de neste fire år. Inntil da er nåværende program KrFs politikk. Jeg håper på et sterkt KrF, men som samarbeider og bygger gode allianser til beste for landet vårt.

Har en som medlem av partiet gode forslag; send dem til programkomiteen slik at de kan bli debattert under landsmøtet til våren. Dermed kan du være med å forme KrFs politikk de neste fire årene.

Jeg ønsker å bidra til et sterkt verdibasert KrF. Partiet trengs – også i regjeringskontorene. Jeg heier på Knut Arild Hareide som leder av partiet, og ser gjerne at Hareide,Hans Fredrik Grøvan og flere gode KrF-ere blir statsråder fra neste høst av!

Les også: