Derfor blir vi Tro & Medier

Hva vil det si å være en kristen medieorganisasjon i et etterkristent land? Svarene har ført til en styrket misjonsstrategi og endret navn på organisasjonen.

Medielandskapet endrer seg raskt. Det kristne misjonsoppdraget står fast. Samfunnets relasjon til kristentroen og «den store historien» endrer seg dramatisk. Guds kjærlighet til menneskene er evig.

Midt i dette står vi, Guds menighet. Utsendt med liv, håp, forsoning og gjenopprettelse til menneskene. Utsendt for å bringe Jesus til mennesker i vår samtid, i vår kultur – og på tvers av alle kulturer, landegrenser og sosiale lag. Dette er et oppdrag vi må ta på dypeste alvor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lausannebevegelsen definerer i Cape Town-erklæringen det kristne oppdraget til at vi er sendt for «å bære vitnesbyrd om Jesus Kristus og alt han lærte, blant alle folk, på alle samfunnets områder og på ideenes område». Dette er en viktig grunntanke i endringsprosessen Familie & Medier har vært i gjennom flere år.

Vi har spurt oss om hva vil det si å være et vitnesbyrd om Jesus Kristus i dag, i Norge, på mediearenaen. Hvordan kan vi gjøre Jesus synlig i en sekularisert mediehverdag, der troen i stor grad anses som noe som hører privatlivet til?

Vi har identifisert tre områder på mediearenaen der vi vil jobbe:

Mediebevisstgjøring – om å følge Jesus i en verden full av skjermer,

Mediedialog – for å styrke kristen tilstedeværelse i allmenne medier

Mediemisjon – så evangeliet når ut til hele landet gjennom mediene.

En naturlig konsekvens av endringene er at organisasjonen skifter navn til Tro & Medier – med det formelle navnet: Senter for tro og medier. Både endret navn og strategien som ligger bak, gjør oss tydeligere. Og vår tid kaller på tydelighet, klare ståsted og rake rygger, i kombinasjon med varme hjerter. Jeg har ikke tro på å gjøre oss mer sekulære og tone ned vårt kristne ståsted for å bli mer spiselige for omgivelsene. I et multikulturelt samfunn som leter etter sin identitet, skal vi som kristne – Tro & Medier inkludert – være et vitnesbyrd om en forankring som holder, Jesus Kristus.

Vi beskriver endringen som å gå fra å være vaktbikkje til å bli en gartner. Vi vil bidra til vekst og nytt liv. Vi vil arbeide for at kristne medieaktører bærer frukt som gir mennesker en smak av Jesus. Og grunnlaget for alt vi gjør i Tro & Medier, er en brann for å gi mennesker et møte med Jesus i en verden full av stemmer, full av skjermer. Vi gleder oss til veien videre!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));