Hvorfor pusher Selbekk Frp?

Sjefredaktør Vebjørn Selbekk vet at jeg setter stor pris på ham og på avisen Dagen. Derfor blir jeg urolig når jeg leser kommentarer som kunne vært skrevet av en valgkampmedarbeider i Frp.

-------

Sylvi Listhaug kjørerpå at det er «utrygt å stemme KrF» dersom en vil unngå atJonas Gahr Støre blir statsminister.Selbekk gjør det samme og gir mange grunner til at KrF kan velge Støre. Det ser ut til å være en klar Frp-strategi å kjøre hardt mot KrF. Det samme gjør Selbekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg har tidligere ikke skrevet kritisk mot Sylvi Listhaug, men hun er nå så voldsom i sin retorikk at flere og flere forstår KrFs strategi om ikke å gå i regjering med Frp –som i denne perioden. Hun er nå villig til å sette menneskerettighetene til side i sin kamp mot flyktninger og innvandrere.

Alle politikere og samfunnsdebattanter reagerer sterkt.Erna ogBørge Brende reagerer så sterkt de kan i en valgkamp. Selbekk burde tatt et voldsomt oppgjør med det som egentlig er et angrep på Grunnloven. Det gjør han ikke.

Det er to personer Selbekk gjør front mot i valgkampen, Jonas Gahr Støre ogKnut Arild Hareide. Jeg kan forstå oppgjøret med Støre, men det å bruke Frp som forsvarer av ytringsfrihet fikk en kraftig rekyl i partilederdebatten.

Ytringsfrihet er del av menneskerettighetene, det samme er beskyttelse mot vilkårlig fengsling. Og menneskerettighetene er ikke akkurat Frps styrke.

Selbekk fotfølger alle uttalelser av Hareide. Når hans voldsomme angrep på Hareide legges ut på Dagens Facebook-side, kommer det kommentarer som er så stygge og grisete at det er godt politikere har god rygg.

På Sørlandet har Dagen og homobevegelsen presset Hareide ogRopstad fra hver sin kant om hva de burde si og ikke si om ordførerne og regnbueflagget.

Fredag ettermiddag la Vårt Land ut på nettet sak etter sak om bispevalget i Oslo. Jeg gikk til Dagens nettsider, men der var det fokus på Listhaug i Sverige om at hva Hareide burde og ikke burde. Det kom en sak om bispevalget, basert på Kirkerådets pressemelding.

KrF har Erna som statsministerkandidat, og bare Erna. Jeg skulle gjerne sett at noen kunne begrave ordet «sannsynligvis» i vedtaket om å gå i opposisjon dersom Erna ikke kan fortsette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er egentlig litt komisk å se at KrFs velgere er 70 prosent for Erna, mens bare 20 prosent av Aps velgere vil samarbeide med KrF. Jeg er enig med nestleder Kjell Ingolf Ropstad om at et samarbeid med Ap ville være uklokt.

Hovedproblemet med Selbekk og hans nærhet til Frp er at spillet og ikke sakene kommer i fokus. KrF kjemper for K-en, søndagen, familien, friskolene, rusinstitusjonene, volds- og overgrepsutsatte barn, minstepensjonister og fattige hjemme og ute.

Det er egentlig en kjempeseier for KrF at så mange parti nå med selvfølgelighet støtter K-en, skolegudstjenester og et fokus på kristne verdier. Dette er det som står på spill i valget.

På stemmeseddelen til Frp står nei til søndagen, nei til støtte til trossamfunn, ja til tvilling-abort og ja til aktiv dødshjelp. Alkoholen skal flyte friere og pilsen skal få plass i parken.

Så står også landsmøtevedtaket om nei til omskjæring av guttebarn, noe som vil gjøre det umulig for jøder å bo i Norge.Siv Jensen har prøvd å «avlyse» det, men vedtaket står fast som Frps politikk. Partiet har også en front mot minoriteter og verdens fattige.

Jeg vil gjerne utfordre Selbekk på hva han synes er viktig for kristne i denne valgkampen.

For det første: Hva gjør vi medEvangeliesenteret,Blå Kors,Frelsesarmeen, friskolene, de fattige og menneskeverd og menneskerettigheter? Er det viktigere med et løfte om regjeringssamarbeid enn et kraftfullt tak for dem som trenger politikk mest av alt (Ole Paus)?

For det andre gjør Frp front mot flyktninger og asylsøkere. I journalistikken sier vi det er tillatt å sparke oppover, men ikke nedover.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frp fokuserer på en svak gruppe i vårt land. Er dette OK for Selbekk? Hva vil Selbekk kalle stemplingen av flyktninger og asylsøkere som gruppe?

For det tredje vil jeg spørre om Selbekk synes en stemme til Frp er det naturlige for et folk som har hatt misjon og hjelp til verdens fattige som hjertesaker.

Spørsmålene kunne vært flere. Jeg slutter med det Selbekk alltid sier til Hareide: Svar på spørsmålene, Selbekk.



---------

Her kan du lese hva som er skrevet omFrp,KrF,PDK,Høyre ogAp i Dagen