Kampen om Jerusalem

De eneste som tjener på å opprettholde håpet om å rive Jerusalem fra Israel, er terroristene og jødenes fiender.

«The Jerusalem Embassy Act» fra 1995 er en lov vedtatt av USAs folkevalgte i 1995. Den gikk igjennom i Senatet med 93 mot 5 stemmer, og i Representantenes Hus med 374 mot 37 stemmer.

Det var bred tverrpolitisk enighet i USA om at Jerusalem er Israels hovedstad, og i tråd med internasjonal orden skulle USAs ambassade ligge i landets hovedstad. President Trump har gjort det mest demokratiske og tverrpolitiske forsonende tiltaket han kunne gjøre, han respekterte et bredt flertall i begge kamre i den amerikanske Kongressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

President Obama, derimot, viste en klar forakt for de samme folkevalgte. Helt på tampen av sin andre presidentperiode, og på selveste lille julaften, 23. desember 2016, vedtok FN sikkerhetsråd et forslag fremmet av Malaysia, New Zealand, Senegal og Venezuela, FN resolusjon 2334, hvor all jødisk bebyggelse og tilstedeværelse i Judea og Samaria, inkludert Øst-Jerusalem, ble erklært for å være ulovlig.

USA avstod fra å stemme, og resolusjonen gikk igjennom med 14 mot 0 stemmer. Et mesterlig stykke politisk spill av president Barack Hussein Obama. FNs sikkerhetsråd hadde nå slått fast at jødene i sitt geografiske hjemland er et hinder for fred.

I april 2017 annonserte Russland, til alles overraskelse, at de anerkjenner Vest-Jerusalem som Israels rettelige hovedstad, og at de anser Øst-Jerusalem som en fremtidig hovedstad for en fremtidig palestinsk stat. Dette skjedde uten noen videre internasjonal reaksjon.

Onsdag 6. desember 2017 bekrefter president Donald Trump så i en tale at han anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad og vil flytte USAs ambassade dit. I Norge går KrF og Frp imot å støtte ambassadeflytting. Israelsvennenes håp på Stortinget går i mot sine egne løfter til velgerne.

I et antisemittisk sirkus i FNs generalforsamling stemmer også Norge mot USAs beslutning. De eneste som tjener på å opprettholde håpet om å rive Jerusalem fra Israel, er terroristene og jødenes fiender. Selv moderate arabiske land er ikke interessert i palestina-arabernes terror lenger.

De har erkjent det som er den innlysende og smertefulle sannhet som Vesten sliter med å erkjenne, Israel er ikke problemet i et Midtøsten som står i flammer og rives i stykker av grusomheter. Israel er nå redningen mange ser til for å stabilisere regionen.

Voteringen i FN mot USA var en skam for Norge. Det kan gjøres godt igjen ved å beslutte en flytting av Norges ambassade til Jerusalem.