Bedre sykehus i hele landet

Trygg og rask behandling på sykehus er viktig. Derfor prioriterer regjeringen å styrke sykehusenes økonomi.

Høyre får etterbudsjettavtalen som ble inngått med samarbeidspartiene kritikk for å redusere sykehusøkonomien. Det gjør vi ikke. Sykehusenes budsjetter vokser med 1,5 milliarder kroner til neste år sammenlignet med i år. Det er en vekst som er høyere enn det befolkningsveksten tilsier.

Denne regjeringen har i alle våre fire forslag til statsbudsjett lagt til rette for høyere vekst i pasientbehandlingen enn det den rødgrønne regjeringen fikk vedtatt gjennom sine åtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig som regjeringen øker sykehusbudsjettene, er vi avhengige av at sykehusene organiserer arbeidet smartere og finne nye løsninger.

Effektivisering og bedre logistikk i sykehus er ikke noe som står i motsetning til et bedre pasienttilbud, men en forutsetning for det – ikke minst i fremtiden.

For eksempel har regjeringen innført pakkeforløp for kreftpasienter, som reduserer ventetid og skaper mer forutsigbarhet med smartere måte å jobbe på. Det viser noe av potensialet.

Denne måten å tenke på er også noe av grunnen til at vi leverer påArbeiderpartiets viktigste valgløfte for helsesektoren lenge før tiden: En million flere pasienter får behandling med Høyre i regjering. Vi har nådd det målet fordi vi har klart å organisere oss bedre.

Ikke bare det: Med Høyre i regjering har sykehuskøene blitt redusert med 80.000 personer, ventetiden er redusert med tolv dager og 34.000 pasienter er inne i et pakkeforløp for kreftbehandling.

Ny kunnskap og ny teknologi gir mange muligheter for bedret pasientbehandling. Bedre organisering og smartere måter å jobbe på er nødvendig om vi skal klare å gi et godt helsetilbud til alle som trenger det i fremtiden. Høyre vil fortsatt kjempe for økte sykehusbudsjetter, men samtidig må vi jobbe smartere.