Vær klarere i regjeringsspørsmålet, Knut Arild

På dette punktet må ingen sitte igjen med spørsmålstegn på grunn av uklarhet. Det fortjener ikke våre velgere!

Det er en kjent sak at KrF ønskerErna Solberg som statsminister etter valget. Det er like kjent at KrF ønsker en Høyre–sentrum-regjering.

Så lenge det sannsynligvis ikke vil bli flertall for en slik konstellasjon, kan et slikt standpunkt provosere langt inn i KrF-familien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For velgerne blir usikker på hvem partiet vil foretrekke til slutt, om sentrumsalternativet går i vasken.

Kan det da tenkes at KrF velger bort nåværende regjering i sin frustrasjon over Frps generelle liberale politikk – og særlig Frps verdipolitikk? Og som en konsekvens av dette blir Jonas neste statsminister?

Vi representerer Distrikts-Norge med base på Sørlandet. I tillegg tør vi påstå at vi kjenner godt til holdningene i Rogaland og Hordaland blant KrF-velgerne. Det store flertallet ønsker en ikke-sosialistisk regjering og er fornøyd med Erna som statsminister.

Man ønsker kort og godt ikke Jonas som statsminister med et sterkt LO i ryggen. At Rødt og SV vokser på meningsmålingene forsterker ytterliggere uroen.

På vår stand i Lyngdal sist lørdag kom flere bort til oss og spurte: Hvilken regjering vil KrF støtte? Om KrF ikke støtter at Erna blir statsminister for en blå regjering, kan vi like godt stemme på Høyre, for da vet vi hva vi får.

Uklarhet rundt regjeringsspørsmålet er dårlig valgkampstrategi. Er det så vanskelig å være klar? Hvorfor ikke si det slik: KrF ønsker Erna som statsminister utfra en Høyre–sentrum-regjering.

Om vi ikke lykkes med det og det er borgerlig flertall, ønsker vi uansett å støtte en regjering der Erna er statsminister. En slik tale fra vår partileder vil skape klarhet og ro.

For noen år siden ble det i forbindelse med et politisk valgmøte iLyngdal Misjonskirke gjort en anonym partiundersøkelse. Over 80 prosent av de som var med på undersøkelsen ville stemme på KrF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en region der KrF og kristenfolket står sterkt, er mange urolige over hvilken statsministerkandidat partiet til syvende og sist vil velge.

I Aust-Agder kan KrF miste sin førstekandidat,Kjell Ingolf Ropstad, fordi velgerne er usikker på KrFs veivalg. Det vil være svært trist om ikke en så dyktig politiker får gjenvalg.

Knut Arild; duer en dyktig partileder som vi er stolt av og setter høyt. Men akkurat på dette punktet må ingen sitte igjen med spørsmålstegn på grunn av uklarhet. Det fortjener ikke våre velgere!

Når Erna er vår statsministerkandidat, vil det være vanskelig å forsvare at KrF stemmer slik påStortinget at Jonas blir landets neste statsminister. Da vil vi i så fall miste troverdighet. Godt valg!