Sluttord om politisk gull

Author picture

mandag 19. juni 2017

Samfunn

Debatten om kristne minipartier er ikke ny. Disse partiene har mange tiår med stor innsats, men ingen representant på Stortinget.

Tomas Moltu i PDK mener folk framstiller det som synd å skape nye kristenpartier. Det er det ikke, men det er synd AT nye kristenpartier startes. Nå har vi tre partier! I 50 år har KrF hatt noen som har laget sine alternativer. De har alle vært «minipartier», et ord Moltu heller ikke liker.

Ser bort fra fakta
Den våkne leser vil igjen se at det ikke kommer kommentarer til det som var hovedpunktet i mine innlegg: Det finnes opptil 10 partier som skal dele på posten «Andre» på meningsmålingene. Den var i snitt på 1,7 prosent i de nasjonale målingene i mai. Begge de to kristne minipartiene er i denne posten. Det blir det ingen innflytelse av. Moltu kommenterer bare at KrF har gått tilbake, og det har han rett i.

Profeterte 6,6 prosent i 2013
La oss bla litt i historien. I 2013 var det voldsom oppmerksomhet rundt De Kristne. Vi så på TV Visjon Norge at partiet ble løftet fram av Jan Hanvold, partilederen og partisekretæren. De skulle knuse sperregrensen og var på full fart inn i storting og regjering. Et tall på 6,6 prosent ble nevnt. Dersom dette var et forsøk på en profeti fra Hanvold, må vi konkludere med at den var usedvanlig falsk. Ingen talsmann fra noe politisk parti var så i utakt med virkeligheten som han.

Åpenbaringer før valget
Det alvorlige med denne skandalen er at det skulle være Gud selv som sto bak. Ja, det ble sagt at vil du være i Guds plan, har du bare ett alternativ ved dette valget, De Kristne. På stand ble storting og regjering garantert med referanse til flere åpenbaringer. Det fikk meg til å stille spørsmål i Vårt Land og på verdidebatt.no om det var «Herren eller Hanvold som tapte» når valget gikk ille. Svaret er vel enkelt.

Min egen “profeti”
Så kom lokalvalget i 2015. Da var det jeg som kom med en uhøytidelig, men politisk profeti. Jeg skrev i Dagen at en bygdeliste i Øygarden ville få flere representanter enn PDK ville få landet over. Resultatet viste at bygdelisten fikk ni, PDK fire representanter. Så sprakk PDK, med den følge at det var tre representanter igjen. Nå er mange av de toneangivende i partiet i brudd, og vi har fått Verdipartiet. Likevel ber restene av PDK om ny tillit.

KrF leverer over evne
Det er virkelig synd at vi kristne ikke kan gå i takt når så viktige saker står på spill. Det gjelder kristne skoler, søndagen, Israel, kristendomsfaget, minstepensjonistene, distriktene, de overgrepsutsatte barna, de kristne rusinstitusjonene og mye, mye mer. KrF har vært beskrevet som et «dyrt støtteparti» for regjeringen. Det betyr store gjennomslag for våre saker. Det begeistrer meg - og gjør at jeg maner til samling om det partiet som leverer. Over evne.

Geir Magnus Nyborg