DEBATT: «Denne karakteristikken av personen Mæland er ufin. Å prøve å frarøve en annen person hans troverdighet», skriver Olav Vegge. Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Ufin karakteristikk

En bør ikke omtale sine mot-debattant på denne måten, selv om en er aldri så uenig og mener å kunne påvise åpenbare saksfeil hos den andre parten.

Reidar Holtet har i Dagen 30.4 en ufin karakteristikk av privatpersonen Jens Olav Mæland, med bakgrunn i Mælands artikkel i Dagen 26.4.

Det er tydelig at Mæland og Holtet er hårreisende uenige om staten Israel, og hvordan en skal forholde seg til problematikken i Midtøsten. Å påpeke eventuelle faktafeil hos hverandre er en ting, men hvem sitter med den hele og fulle Sannheten – med stor S – i denne sammenheng? Det er det nok mange som vil slite med – sannsynligvis også Holtet og Mæland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Holtet refererer til Mælands kronikk og skriver blant annet: «I nevnte kronikk kryr det av omtrentligheter og påstander som er ment å ramme Israel. Om de er sanne eller ei er visst ikke det viktigste».

Og videre: «Mælands omgang med begrepene annektering, lovstridighet, okkupasjon, diskriminering og folkerett står i stil med hans øvrige omtrentlige omgang med sannheten.» Og til slutt henger Holtet denne «merkelappen» på personen Mæland: «Han er kort og godt ikke troverdig, selv om han presenterer seg som prest. Det er ikke særlig greit.»

Denne karakteristikken av personen Mæland er ufin. Å prøve å frarøve en annen person hans troverdighet – og med kommentaren: «selv om han presenterer seg som prest» - er svært kritikkverdig, og slike utsagn vil i alle fall ødelegge for en videre konstruktiv debatt.

En bør ikke omtale sine mot-debattant på denne måten, selv om en er aldri så uenig og mener å kunne påvise åpenbare saksfeil hos den andre parten.

Til Reidar Holtet: «Det er ikke særlig greit.»

Les også
– Ufint av Bollestad
Les også
Å se hverandre slik Gud ser oss
Les også
Sannhetskrig i grenseland
Les også
Når kristne vanærer Kristus på sosiale medier
Les også
– Forhandlinger med Israel utilgivelig
Les også
– Vi er kommet for å bli
Les også
Israel anklages for angrep på syrisk militærbase
Les også
«Jeg har intet annet land» – staten Israel feirer 70 år
Les også
Ambassadeflytting – en skjebnesvanger avgjørelse for de kristne i Jerusalem