Kanskje løsningen er å dele paritet KrF: Kristensosialistene og kristendemokratene. Så får vi se ved neste valg hvem som får størst oppslutning, skriver Dag T. Elgvin.  Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Urealistisk

Author picture

mandag 18. september 2017

Samfunn

Hareide sier at KrF ble straffet fordi partiet var ærlig. Feil. Partiet ble straffet fordi de gikk inn for en regjering av Høyre + KrF + Venstre, noe velgerne forstod var urealistisk.

To uker før valget prøvde KrF å avklare sitt standpunkt: Borgerlig side. Knut Arild Hareide visste at det eneste alternativet med mulighet til å få flertall, var en regjering av H + FrP med støtte fra V og KrF.

Likevel sa Hareide at KrF ikke ville støtte en regjering der FrP er med. Han vil ikke svare klart på om det betyr at han vil felle en H + Frp-regjering. Ny uklarhet.

Etter valget sier han at Høyre må velge mellom Frp og KrF; parodien er fullkommen. Det er uanstendig å prøve å presse et 25 prosentsparti til å skrote sin 15 prosentspartner til fordel for en 4 prosentspartner.

Den beste analysen for hvorfor KrF mistet så mange stemmer, er det Hans Rustad i document.no som har kommet med.

Det er ikke lett å være sentrumsparti der mange solidariserer seg med venstresiden og andre er klart borgerlige. Kanskje løsningen er å dele partiet: Kristensosialistene og kristendemokratene. Så får vi se ved neste valg hvem som får størst oppslutning.

Les også:

– KrF bør vurdere å bytte navn

KrF-topp: – Ikke mulig å regjere med Frp