PDK med falske valgløfter

Author picture

mandag 11. september 2017

Samfunn

Foran årets valg ligger PDK klart dårlige an enn ved forrige stortingsvalg – to målinger så langt viser bare 0,2 prosent oppslutning. Likevel går partileder Erik Selle og andre ut og sier: «om du vil ha en borgerlig regjering, da er partiet PDK ditt valg 11. sept».

Siden Partiet De Kristne ble startet på Bømlo i 2011 av Terje Simonsen med profetier og syner som sterke insitament, har partiet pr. i dag kun oppnådd to lokalt valgte representanter. Ved forrige stortingsvalg i 2013 ble velgerne seierssikkert fortalt at man garantert ville få inn en rekke stortingsrepresentanter som sammen med Frp og Høyre blant annet skulle forandre Norges Midtøsten politikk.

Til vervet som utenriksminister hadde man sin egen kandidat, nåværende partileder Erik Selle. Det viser jo i klartekst at partiet er uten kontakt med virkeligheten.

I ukene før stortingsvalget begynte støttepartneren Visjon Norge med leder Jan Hanvold i spissen å fortelle tv–seerne at Gud hadde fortalt at partiet ville få 6,6 prosent av stemmene ved valget. Et annet skremmende forsøk på å overbevise velgerne om at det var realistisk å gi sin stemme til partiet var partilederens påstand på Facebook at partiet få uker før valget lå og surfet på sperregrensen (4 prosent).

Jeg dobbeltsjekket nettstedet Polls of polls uten å finne antydning og ringte derfor Norges mest kjente valgforsker, Frank Aarebrot. «Kjenner ikke disse menneskene det 8. bud?», var hans spontane og harmdirrende svar.

Mye annet merkelig kunne jeg tatt fra min saksmappe på PDK i 2013, men valgresultatet på 0,6% er avslørende nok i forhold til de mange store og brutte løfter.

I 2015 ved mellomvalget fortsatte den sterke misbruk av såkalte profetier der flere fylkesledere gikk ut og støttet utsagnet i en sterkt omdiskutert bok om at massakren på Utøya kunne sees som Guds straffedom over Arbeiderpartiet. En bok vår bokhandel ikke ville selge, det er forøvrig ytterst sjeldent vi sensurerer.   

I valgavisen til Partiet De Kristne i Vest Agder stod det å lese: «Vi lytter til de profeter som Gud sender oss i dag, og former selvfølgelig vår politikk etter det de sier.» Den store mediestøyen dette medførte gjorde at flere ledere trakk seg fra partiet. Summen av falske profetiutsagn og brutte valgløfter medførte at stemmeresultatet sank med over 40 prosent ved 2015 valget.

Ved 2015-valget fikk partiet 0 fylkesrepresentanter, mens partiledelsen opererte med 15–20 sannsynlige. Det man imidlertid klarte å oppnå var å frata Oddbjørg Minos bystyreplass for KrF I Oslo. Hun manglet 33 stemmer, mens PDK fikk over 300 stemmer, det store flertall tidligere KrF stemmer.

I Kristiansand tok PDK 400 stemmer med det tilfølge at KrF 9. mandat røk slik at Høyre, FRP, KrF og pensjonistpartiet mistet styringsflertallet til AP og SV mlf.

I tillegg regner valgekspertene og polls of polls med at PDK fratok KrF et utjevningsmandat ved valget i 2013.

Foran årets valg ligger PDK klart dårlige an enn ved forrige stortingsvalg – to målinger så langt viser bare 0,2 prosent oppslutning. Allikevel går partileder Erik Selle og andre ut og sier: «om du vil ha en borgerlig regjering, da er partiet PDK ditt valg 11. sept».

Dette er igjen en fryktelig valgbløff som på nytt vil narre mennesker til å avgi sin stemme til ingen nytte! Det bør være et stort tankekors at PDK igjen vil frata stemmer fra den borgerlige/sentrum siden, og i praksis styrker den andre siden, særlig siden PDK ikke levner Ap noen ære!

Men som Bibelen sier: Verdens barn er klokere enn lysets barn, det må vi ofte med sorg erkjenne. Også når det gjelder ­politiske valg …