KRISTEN-STEMME? En stemme til Listhaug-fløyen i FrP, er kanskje en alternativ måte å «stemme kristent» på?, spør Trude Rebecha Levare.  Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix

Jeg frykter at PDK blir en KrF 2-prosess

mandag 17. juli 2017

Dette innlegget er en respons på "KrFs kristelighet"

Samfunn

Jeg savner en dypere foreståelse og rotfesting i den kristne tanken fra KrF. Det kan virke som om sekulariseringen og måten man har studert ulike tema på har gjort at man har mistet forståelsen.

Partiet De Kristne (PDK) derimot holder på noen kjernesaker men er umodent på flere områder, med totalitært tankegods og et ideologisk grunnlag som er uklart. Foreløpig tviholdes det på noen få saker, men før eller siden må det jo skje en utvikling der det legges et fundament for utvikling av tanker. Jeg frykter at PDK blir en KrF 2-prosess, med det gjenstår jo å se.

Sekulariseringen er jo en total prosess som endrer forståelsen og verdiene våre, og snart forstår ikke folk i PDK som de i KrF før dem, hvorfor disse enkeltsakene var så viktige for visjonsbærerne. Jeg tror faktisk at selv det konservative landskapet er i ferd med å sekulariserers nå, så da spørs om man ikke må kristne den kristne tanken som en tidligere redaktør i Dagen, Arthur Berg, sa. 

For meg handler det om kampen mot totalitære tanker og system og for den gudgitte friheten og samfunnet basert på kristen tanke. Jeg synes ikke noen av partiene helt klarer å favne dette nå. Men med Sylvi Listhaug i FrP så virker det som hun representerer en gren av FrP som har noe for seg. Her virker det å være takhøyde for det frie mennesket, debattanten og tenkere som søker alternativer til det politiske korrekte fra konservative miljøer i USA. Samtidig kan det virke som de forstår hvor viktig det er å sette grenser både mot alt totalitært tankegods og den ekstreme liberalismen (kanskje frihetens største fiende).

En stemme til Listhaug-fløyen i FrP, er kanskje en alternativ måte å "stemme kristent" på?

Les også: