Hva i all verden skal jeg stemme?

Hva er de viktigste sakene?

De politiske sakene er ofte kompekse. Eldreomsorg, skolepolitikk, miljø, sentralisering, privatisering, bistand og så videre. Det ville vært veldig tidkrevende å sette seg så godt inn i dem, at jeg kunne gjort meg opp en saklig vurdering.

Det nytter heller ikke å ta valget utifra hvordan partiets ledere er. Etter å ha møtt Støre på nært hold, må jeg si han virket veldig sympatisk, men han sier mange ting som jeg ikke kan være enig i.

KrFs leder er også svært hyggelig, men han kunne vært tydeligere i denne valgkampen.

Jeg synes stort sett politikere virker å være flotte mennesker. De har alle noen gode politiske argumenter, så hva skal en da stemme?

Vi har i de senere år fått mange nye landsmenn. Jeg er for at vi skal hjelpe mennesker i nød det skulle da bare mangle. Så kan man stusse på at det skal være så innmari tidkrevende å finne ut hvem som har gode grunner for å bli, og hvem som eventuelt har uedle hensikter.

Uansett, felles for mange er at de tar sin tro og kultur på alvor. Den har de med seg. Mens vi nordmenn viser en misforstått toleranse. Vi er dumsnille. Det diskuteres om man kan synge tradisjonelle bordvers, feire julegudstjenester eller om en skal ha K med i KRL-faget.

Vi rygger fra skanse til skanse. Her er vi inne på noe som er viktig for meg. Vi må ta vare på oss selv og våre egne kulturrøtter. Dersom vi trekker oss tilbake, blir ikke plassen stående tom. Den vil fylles av de som vil løfte fram sin kultur og tro. ­

Dersom ikke vi hegner om de verdier vårt samfunn er bygget opp på, vil vi med tiden kunne kjenne oss fremmedgjort i eget land. Den kristne kulturarven må ikke viskes mer ut. Ellers synes jeg det er skremmende at barn med Downs er blitt mindre velkomne i vårt samfunn, eller at man skal kunne ta abort på et tvillingfoster. Dyktig legevitenskap gjør at vi stadig står foran nye etiske problemstillinger. Det finnes noen verdier jeg synes er viktigere enn andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva slags verdier skal være gjeldende i vårt land? Jeg synes ikke at de andre viktige politiske sakene er viktigere enn dette. Derfor blir dette valget et verdivalg. Jeg stemmer KrF.

Bli med i debatten!

For å kunne kommentere artikler på DagensDebatt.no - og for å kunne starte nye debatter, må du må være registrert - og innlogget - på Facebook

I tillegg må du registere deg som bruker av DagensDebatt.no. Trykk på «registrer deg» øverst til høyre på denne siden.

Her finner du de enkle debattreglene våre.

-----

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: redaksjonen@dagen.no

Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

-----

Ukentlig nyhetsbrev: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

* Følg gjerne Dagen på Facebook

Les også
Spente partiledere til stemmeurnene
Les også
Lysbakken: – Vi har gjort en god valgkamp
Les også
Erna Solberg: – Jeg er klar for fire nye år
Les også
Forsvarskutt med de rødgrønne
Les også
Kristenfolk - nå må vi stå sammen