RØDT RESULTAT: – Et massivt «nei takk» fra 99,7 prosent av velgerne lar seg liksom ikke bortforklare, skriver Nils-Petter Enstad. Bildet viser partileder Erik Selle på Partiet De Kristnes stand på Karl Johan i Oslo før stortingsvalget.  Foto: Silje Rognsvåg

Virkelighetens fasit

tirsdag 12. september 2017

Samfunn

Etter å ha ført en offensiv, for ikke å si aggressiv valgkamp, der hovedstrategien har vært å komme med halvsanne og usanne påstander om KrF og KrFs ledelse, har virkeligheten nå innhentet Partiet De Kristne nok en gang.

Og virkeligheten, det er 8580 stemmer og 0,3 prosents oppslutning. 

Det er en halvering i forhold til valget for fire år siden. Den gang trøstet partiet seg med at de var blitt «størst av de minste». Denne gangen klarte de ikke det engang: Både Pensjonistpartiet og Helsepartiet slo dem med en promille hver.
 
Valget har dermed bekreftet det faktum at Partiet De Kristne hører hjemme i sekkeposten «Andre»; en allianse av 15 partier som deler på pluss/minus to prosent av velgerne.

Det er først og fremst avisene Dagen og Norge I dag som har holdt liv i dette partiets absurde fantasier om at de representerer noe som helst, og at de var det politiske alternativet Norge ventet på.

Virkelighetens fasit tyder på noe annet. Et massivt «nei takk» fra 99,7 prosent av velgerne lar seg liksom ikke bortforklare.

Les også: 

Bare smuler til De Kristne

Kjente fjes forlater Stortinget  

Listhaug: Forferdelig skittkasting mot meg i valgkampen