KrF og veien videre

Vi noterer oss at det i den senere tid har kommet flere signal fra en del tillitsvalgte innen KrF for det som gjelder nytt program og veien videre. Vi må få lov til å melde at en del uroer oss her.

Dagen har den 25. augustet lengre intervju med flere ungdomsledere i partiet som gir til kjenne at nå må partiet gjøres «bredere». Dette bør da skje ved at tidligere kampsaker skal tones ned, eller helt glemmes.

Det nevnes at en nå bør godkjenne selvbestemtabort, avslutte kampen mot den nyeekteskapsloven.Bibelen bør ikke nevnes i programmet, og flytting av den norske ambassaden iIsrael tilJerusalem bør glemmes. En av nestlederne i partiet mener at partiet nå bør bli mer «folkelig» og mindre «kristelig».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva skal vi da si til dette?

Vårt syn er at det har liten verdi atKrF blir «bredere» og mindre «kristelig» dersom der ikke er et «lim» som holder partiet sammen. Fra partiet ble stiftet og fram til våre dager har der vært viktige verdier og samfunnsetiske spørsmål som har holdt partiet sammen. En del av dette «limet» har mellom annet vært de sakene som det nå blir tatt til ordet for skal bort. Da vet vi hvordan det går.

La oss kort få presisere vårt syn på disse spørsmål. Gud er livets skaper og Herre. Å ta liv, født som ufødt, er et brudd på Guds tanke og vilje.Ekteskapet mellom mann og kvinne er den eneste samlivsform som har Guds velsignelse over seg. Våre fedre bygde sitt samfunnsengasjement og ansvar på to «søyler» – Bibelen og Grunnloven. Skal da ikkeBibelen kunne nevnes i programmet til et parti som har uttrykket «kristelig» i navnet sitt?

Vi merker oss at det tyske kristne demokratiske partiet henviser til Bibelen i sitt program. Er de mindre folkelige av det?

I dag blir Israel omgitt av hat ogantisemittisme. Skal vi ikke få lov å stole på at KrF forsatt skal stå opp forIsrael sine legitime retter som folk og nasjon?

Vi håper at det vil komme andre og mer velbegrunna tanker fram i arbeidet for et nytt program. La livet, hjem og ekteskap mellom mann og kvinne få forkjørsretten Og la Bibelens fundamentale status få være bærebjelken for partiet sitt arbeid. Vår høyt akta Kong Haakon VII sa det slik:

«Det eneste som kan redde verden ut av vanskeligheter og alt det onde, er å vende tilbake til den gammeldagss kristendom med de kristne verdier, som må gjennomsyre et folk hvis vår kultur skal bestå.»

Vi er helt enig med vår Konge her. La oss bygge på de gamle, prøvde verdiene, og hegne om arven fra dem som stiftet partiet og gjorde KrF til en viktig faktor i det norske samfunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi har alle et langt liv bak oss som medlemmer i KrF, og flere av oss har hatt viktige verv i partiet. Vi håper at vi forsatt med et varmt hjerte kan stå opp for KrFs arbeid i vårt kjære fedreland.

Se også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.