Hvordan skal vi forholde oss til avisa Dagen?

Landet vårt har et skrikende behov for virkelig kritisk journalistikk. Vi har et medianorge som er sterkt venstrevridd.

Den siste tiden har Dagen, som jeg har påpekt i tidligere innlegg, kommet med en lang rekke svært negative artikler rettet mot ulike kristne aktører i Norge. Dette kaller de «kritisk journalistikk».

Men hvis man ser på innholdet i artiklene, er det ofte innholdssvake artikler basert på stygge rykter, blant annet fra Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Landet vårt har et skrikende behov for virkelig kritisk journalistikk. Vi har et medianorge som er sterkt venstrevridd. Det viser alle undersøkelser lagt frem av Frank Aarebrot. Dette fører til en sterk ensretting og en stor andel «fake news», eller skjevstilling av fakta, som fører til manko på sannhet i medienorge.

Derfor trenger vi aviser som Norge Idag, som taler der andre tier, og bringer sannheten for eksempel om Israel, om det ufødte liv, om ekteskapet mellom mann og kvinne, om amerikansk politikk og ikke minst om barnevernet. Norge Idag er ofte alene om sakene som kan rette opp det nyhetsbildet som formidles av de største mediehusene. Denne typen kristen kristisk journalistikk, som ikke følger tidsånden i ett og alt, det trenger vi mer av.

Det vi ikke trenger mer av er sladder, rykter, uthengning og kampanjejournalistikk mot kristne tjenester og enkeltpersoner. I noen tilfeller går Dagen så langt at de bidrar regelrett til forfølgelse. Ikke den typen forfølgelse som vi ser i andre land, der folk fortsatt blir fengslet, torturert og drept for sin tro, men en snedig type forfølgelse som kan føre til utsyking, utmattelse, at tjenesten svekkes eller at man mister motet.

Alltid når noen opp gjennom historien har stått frem og talt Guds Ord rent og klart, har det fulgt med forfølgelse på lasset. Jesus har også lovet oss at vi skal bli forfulgt om vi følger ham: Mark.10:29-30:

«Sannelig, jeg sier dere: Enhver som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, 30 skal få hundre ganger så mye igjen. I den tiden som nå er, skal han få hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – men også forfølgelser – og i den kommende verden evig liv.»

Vi ser det også klart i Bibelen at profetene ble forfulgt i sin samtid og hyllet i sin ettertid. Det samme skjedde også med vår egen Hans Nielsen Hauge. Han som har mye av æren for at Norges industri kom på fote og at vi så raskt ble et velstandsland. Det er også i stor grad på grunn av ham at vi helt fram til våre dager har hatt en levende grasrotkristendom i store deler av landet, særlig der hvor Hauge rakk å komme på besøk. I sin samtid ble han fengslet over 10 ganger, og satt inne i flere år. Han ble dømt til både bøter og slaveri. I ettertiden hylles han av kristenfolk flest og også i det sekulære begynner han nå å få en omtale han fortjener.

Det er alltid lettere å sette pris på dem som har gått foran enn dem vi har i vår egen samtid. Tenk om vi kunne verdsette alt det gode Gud gjør gjennom våre brødre og søstre og heie på hverandre, i stedet for å være best på å finne feilene. Journalistikk eller ikke, er vi kristne, er det det vi er først og fremst. Da har vi ikke råd til å bruke spalteplassen til å dra hverandre ned.

Det er også verdt å legge merke til at forfølgelsen slett ikke alltid kommer fra de som ikke tror, men fra de religiøse. Det var de skriftlærde og bedrevitende som forfulgte Jesus. La oss vokte oss selv så vi ikke kommer i kategorien forfølger. Vi er lovet forfølgelse, men ve dem som forfølgelsen kommer fra. Hvilken side står Dagen på?