ISLAM: «Vårt motto er «Verden for Kristus», og vår oppgave er blant annet å muslimer med evangeliet», skriver Espen Ottosen. Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Tenker ikke taktisk om islam

NLM duller selvsagt ikke med islam. Påstanden er både usaklig og urimelig.

Hallgrim Berg har skrevet mye om islam de siste ukene i Dagen. Derimot er jeg litt usikker på hvor nøye han leser hva andre skriver. I et innlegg 13. september, som i hvert fall delvis er et svar til mitt innlegg 10. september, viser han til spørsmålet Per Haakonsen stilte 21. august. Berg formulerer det slik: «Er NLM redde for at verksemda dei driv blant muslimer ute skal bli kompromittert ved å syne ei negativ haldning til muslimer (les: islam) i vårt eige land?»

Dette spørsmålet har Hans Arne Sanna og Øyvind Åsland allerede besvart med et tydelig nei (se Dagen 31. august). Jeg kommenterte også spørsmålet i mitt innlegg. Da er det underlig at Berg stiller det enda en gang. Uansett er svaret nei. Vår holdning til islam handler ikke om taktikk. Vårt ønske er å snakke sant og balansert om hva islam er – og hva muslimer står for. Og med mer enn 50 utsendinger som bor og arbeider blant muslimer i ulike deler av verden er vi også trygge på at vi vet mye om akkurat dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I tillegg spør Berg om vår misjonsvirksomhet skal «vega tyngre enn omsynet til vår eigen nasjonale kultur og identitet». Det er et underlig spørsmål i lys av at NLM er en misjonsorganisasjon. Vår rolle er ikke å være en politisk aktør som foreskriver løsninger på norsk innvandrings- og integreringsdebatt. Vi er heller ikke stiftet for å hegne om norsk kultur og identitet – selv om det er viktig nok. Vårt motto er «Verden for Kristus», og vår oppgave er blant annet å muslimer med evangeliet. Det tror vi imidlertid er vanskelig hvis kristne er mer opptatt av å frykte muslimer enn å behandle dem som medmennesker.

Hallgrim Berg påstår at jeg «ironiserer over professor emeritus Johan Mohan» i mitt svar 10. september. Og jeg innser at min siste setning «kunne oppfattes som nedlatende. Det vil jeg beklage overfor Moan. Så vil jeg føye til at Berg selv ikke bidrar til en særlig saklig debatt ved å snakke om «å dulle» med islam. NLM duller selvsagt ikke med islam. Påstanden er både usaklig og urimelig.

Les også
Å dulle med islam
Les også
Feil om NLM og islam
Les også
NLMs folk bør lese Koranen
Les også
Det kristelige utelates
Les også
Problemet med en muslimsk-kristen andaktsbok
Les også
Unge muslimer delt i synet på IS
Les også
Avsluttende om trusselen fra islam
Les også
Misjon fremfor muslimfrykt