Hvor er farmors kors nå, Sylvi Listhaug?

Det er tydelig at diskrimineringen fortsetter. Med justisministerens viten og vilje. Frem til nå har Listhaug vært for feig til å svare. Det bør de som lovpriste henne for å være kristenhetens fremste forsvarer i Norge merke seg.

I det lengste hadde jeg håpet at landets justisminister kom på banen. Hun var jo lenge mange kristnes store yndling. Sylvi Listhaug, med farmorens kors rundt halsen og høy bekjennelse, skulle redde de kristne verdiene i Norge. Men hun er taus. Vil ikke kommentere saken. Ikke før hun må i Stortingets spørretime. Kanskje ikke da heller. Kanskje har det gradvis begynt å sive inn at hun har forrådt kristenfolket, som hun så hellig bedyret at hun var den fremste talskvinnen for. Men jeg har ikke sett korset rundt halsen i det siste.

Saken er pinlig. Svært pinlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den er selvfølgelig forferdelig for den afghanske familien. En kan jo tenke seg hva som raste gjennom hodet til en ammende mor, og en traumatisert småbarnsfamilie, når uniformert politi slår seg gjennom glass og bryter seg inn i en kirke midt i svarte natta for å arrestere en familie som har søkt ly i en kirke.

Det pinlige i saken er at politiet ikke har forstått at det var en kirke de brøt seg inn i. I deres forestillingsverden er en kirke en bygning med et spir og en kirkeklokke. Det viser en skremmende, ja uhyggelig mangel på kunnskap.

Politiet skal visstnok ha satt seg grundig inn i saken på forhånd, blant annet gjennom spaning. Hadde de bind for øynene når de kunne unngå å se skiltet på bygningen?

Fikk de ikke med seg at det hadde vært et kristent møte der kvelden før?

Så de ikke dåpskummen?

Kjenner det lokale politiet virkelig så dårlig stedets egne innbyggere og stedets historie?

 

KIRKEASYL: – De bodde i kirkesalen. Den eneste tilpasningen vi gjorde var å sette noen løse, lave kontorskillevegger i... Posted byDagen on 28. februar 2018

 

Men det er også en annen side ved denne saken. Den er godt beskrevet av teologiprofessor emeritus, Hallvard Hagelia, ved Ansgar Teologiske Høgskole. Hans kommentar i Dagen 27. februar burde Sylvi Listhaug sette seg ned og lese. Ja, i det hele tatt burde landets justisminister lese seg opp på historien til norsk frikirkelighet. Kanskje hun da forstår at hun denne gangen, ikke bare har krenket den afghanske familien, men alle de hun elget seg innpå for å hente støtte ved valget.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

DagensDebatt.no: «Jeg blir oppgitt! Jeg blir sint!» skriver Hallvard Hagelia om politiaksjonen på Fitjar. Hva mener du?... Posted byDagen on 23. februar 2018

 

Krenkelser

Politiaksjonen på Fitjar stiller seg i rekken av krenkelser og diskriminering av norske frimenigheter gjennom årtier, ja, faktisk gjennom hele vår historie.

Hagelia skriver: «Vi har en lang historie i Norge for diskriminering av frikirkelige, både før og etter Dissenterloven (1845-1969). Staten plasserte oss under Justisdepartementet, ikke Kike- og Undervisningsdepartementet, som om vi skulle være potensielt kriminelle! Først med Lov om trudomssamfunn (1969) ble det slutt på yrkesforbudet for frikirkelige.»

Men det er tydelig at diskrimineringen fortsetter. Med justisministerens viten og vilje. Frem til nå har Listhaug vært for feig til å svare. Det bør de som lovpriste henne for å være kristenhetens fremste forsvarer i Norge merke seg. Jeg tror de allerede har gjort det.

 

HENTET UT ASYLSØKERE FRA KIRKEASYL: Politisk ledelse i Justis- og beredskapsdepartementet ble varslet om politiaksjonen... Posted byDagen on 23. februar 2018

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

– Nå kobles Sylvi Listhaugs navn til knust glass, trampende politistøvler og fortvilte barneskrik i et frikirkelig... Posted byDagen on 27. februar 2018

 

Heldigvis er denne typen angrep på en politikers religiøse oppriktighet sjelden her i landet, skriver sjefredaktør Vebjø... Posted byDagen on 7. mars 2017

 

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KIRKEASYL: Politet har tidligere ved flere anledninger gått inn i bedhus og kirker for å hente ut personer omtalt som...Posted byDagen on 28. februar 2018