EIENDOMSSKATT: «Når en kommune først begynner å kreve inn eiendomsskatt er det nesten umulig å kutte den. Istedenfor å lete etter nye måter å spare penger på blir det lettere å bare øke eiendomsskatten», skriver Helge André Njåstad (Frp) Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Eiendomsskatt er som narkotika for norske kommuner

Ved valget i fjor høst var en av Fremskrittspartiets viktige valgkampsaker å fjerne eiendomsskatten. For oss en fullstendig usosial skatt som hverken tar hensyn til inntekt, gjeldsbelastning eller familiesituasjon.

Frp ønsker å fjerne kommunenes mulighet til å kreve inn eiendomsskatt fra innbyggerne sine. Boligen vår skal være et hjem, ikke et skatteobjekt.

Vi har nå lagt begrensinger på hvor mye kommunene kan øke eiendomsskatten med og gjennom regjeringserklæringen har vi satt mål om å senke makssatsen som kommunene kan ta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er et paradoks at mange kommuner som krever inn eiendomsskatt også hadde rekordstore overskudd i fjor. Hvorfor velger norske kommunepolitikere ikke heller å kutte i eiendomsskatten når de har denne muligheten? Det burde vært en selvfølge at overskuddene kom innbyggerne til gode. Det er de som betaler.

Når en kommune først begynner å kreve inn eiendomsskatt er det nesten umulig å kutte den. Istedenfor å lete etter nye måter å spare penger på blir det lettere å bare øke eiendomsskatten. Kommunene burde kutte kostnader, konkurranseutsette tjenester og kutte overskuddet sitt.

Fremskrittspartiet vil også i fremtiden være det partiet som kjemper for å fjerne eiendomsskatten, men enn så lenge bør norske kommuner på en kraftig avrusning for å kvitte seg med avhengigheten til eiendomsskatten.

Les også
Budsjettkameratene er blitt enige
Les også
Slik gikk det med KrFs hjertesaker
Les også
Ap med budsjett-flørt til KrF
Les også
Senterpartiet vil fjerne «dødsskatt»
Les også
Frp gikk med på å ta imot flere kvoteflyktninger