Bryllup med reklamasjonsrett?

Som nyinnsatt pastor har jeg noen tanker rundt noen av de «produktene» menigheten leverer. Her tar jeg for meg ekteskapet.

Ett av våre produkter bryllup / giftemål. Dette er jo meget populært og menighet/ kirke er et førstevalg ved giftemål i denne produktgruppen. Det er gledelig.

Men dessverre  har vi noen reklamasjoner på dette produktet. Noen mener at produktet  har for dårlig kvalitet, og forringes for fort. Andre opplever funksjonsfeil og at produktet ikke lenger virker slik det var tenkt. Så kommer de til menigheten og mener de har en reklamasjonssak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Andre mener også at dette handler om en garanti-sak. Produktet står ikke til forventingene og man ønsker innbytte og få et nytt produkt.

Nå er det sånn at menigheten ikke tar noe i retur eller innbytte. Vi har heller ikke noe brukt stående på lager, selv om vi vet om enkelte som gjerne kunne tenke seg en byttehandel her. Men da får du i tilfelle et godt brukt produkt, om det skulle være av interesse. I min rolle som pastor, har jeg mange kontakter og bistår gjerne litt her.

Vi har hatt noen som ønsker å kjøre en garanti-sak mot menigheten, da de mener produktet hadde skjulte feil og mangler. Vi beklager jo dette på det sterkeste, og vi er helt enig  i at det er livsløpsgaranti på produktet.  Men vi er kun leverandør. Når det gjelder garantiansvar, så må du gå til produsenten. Om du mener det er produksjonsfeil på produktet, så må det synliggjøres ovenfor produsentene.

Pastoren ser ikke bort ifra at det kan være andre årsaker til reklamasjonene, som brukerfeil og overbelasting. Det viser seg  at mange ikke leser eller følger manualen/bruksanvisingen, og dermed påfører produktet unødvendig slitasje og elde.

Det er også vesentlig å ha produktet inne til service, om man skal unngå skjærings. Man må være villig  til å bruke en del penger om produktet  skal funke godt over tid. Her er det dessverre mange  som ikke følger opp, dermed slutter produktet å virke. En regelmessig skikkelig overhaling er viktig, da løsner det opp, og ting går lett og ledig igjen.

Man kan også bruke en del kjemikalier for å rette ut ujevnheter som kommer med årene. Er man villig til å bruke litt penger, kan man få en fin «facelift», selv på et gammelt, slitt produkt.

Pastoren begynner å bli lei enkelte som sluntrer unna serviceintervallene, og likevel tror at produktet skal funke.  Skal du ha et godt funksjonabelt produkt, må du investere tid  og penger hele livet ut.

Pastoren ønsker deg lykke til og hjertelig velkommen til menigheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.