Rom for Jesus

Motløshet er ikke noe sunnhetstegn. Tvert imot vitner det om at vi har mistet fokus, skriver Dagen på lederplass.

I en tid preget av store omveltninger og mye usikkerhet er det lett å bli grepet av frykt og motløshet. Terrorfare, kulturelle motsetninger, spenninger mellom stormakter, moralsk utglidning, materialisme og avkristning på bred front kan gjøre enhver troende kristen nedtrykt. Da er det viktigere enn noen gang at vi justerer perspektivet vårt.

LES:– Vi trenger bevisste kristne leger

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For det første er det fra et kristent ståsted nødvendig å minne både seg selv og andre om at usikkerhet, motstand og motsetninger er en del av den kristne kirkes kår i verden. Åndskampmotivet er sentralt gjennom heleBibelen. Det har også fulgt den kristne kirke gjennom hele dens historie.

«Verden ligger i det onde», skriver apostelen Johannes i sitt første brev. Ingen våken kristen bør egentlig bli overrasket over at det onde og triste skjer. Vi lever i en verden som preges av syndefallet og av menneskets opprør mot Skaperen.

Menneskets naturlige vilje står i strid med Guds gode tanke for livet og fellesskapet. Dette merker vi helt inn i vårt eget indre. Hver og en av oss dras på forskjellige måter mot det som ikke ærer ham som har gitt oss livet, og mot det som ikke er godt - verken for oss selv eller vår neste.

LES OGSÅ:Om å designe sin egen tro

For det andre må vi bestrebe oss på å ha et nyansert syn på verden. Alt var ikke bedre før. Selv om det fra et kristent ståsted ikke er vanskelig å få øye på mye som har gått i gal retning, er det også mye å glede seg over. Mulighetene til å gjøre det gode er fortsatt store.

«Så lenge det er dag, må vi gjøre hans gjerninger som har sendt meg», sa Jesus. Det samme burde vi både tenke, si og gjøre. Det er aldri forgjeves å spre budskapet om ham som er verdens lys og gjøre det gode mot vår neste. I vår del av verden er det ikke akkurat de store vekkelsene som preger kirkelandskapet, men vi skal likevel være trofaste mot det oppdraget vi har fått.

LES MER:Har forpliktet seg til å treffes

«Plikten er vår, resultatene er Guds», konstaterte en amerikansk kristenleder. Andre steder i verden vokser den kristne kirke kraftig. Når vi opplever tørketider og tilsynelatende magert utbytte, er det desto viktigere å holde blikket festet på ham vi tror på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For det tredje er det helt avgjørende hva som blir drivkraften for oss som kristne. Motløshet er ikke noe sunnhetstegn. Tvert imot vitner det om at vi har mistet fokus. «For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs, vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom», påminnerPaulus sin unge vennTimoteus.

Til menigheten i Kolosse skriver han: «La Kristi ord få rikelig rom hos dere! Undervis og rettled hverandre med all visdom, syng salmer, viser og åndelige sanger til Gud av et takknemlig hjerte».

LES:Frøet som lander i hjertet

Kjærlighet, glede og fred er de naturlige fruktene når ordet om Jesus Kristus får rom blant oss. Det betyr ikke at vi blir fritatt for verken skuffelser, kamp eller andre vanskeligheter. Men den kristne tro bygger ikke på en idé som er avhengig av folkelig oppslutning.

Den er et levende håp som knytter seg til en levende og virksom Gud, som har seiret over døden og ondskapen. Evangeliet om ham som døde, sto opp og lever for oss er sterkt nok til å overvinne mørket - samme hvor tett det skulle bli.

Mer enn noen gang trenger vi å gi rom for Jesus.