FEILAKTIG: Hamas spredte den falske historien om at åtte måneder gamle Layla al-Ghandour døde av tåregassforgiftning under Gaza-opptøyene i mai.

Hvil i fred, Layla

Den åtte måneder gamle babyens tragedie tok ikke slutt ved dødens grense.

Layla al-Ghandours var navnet hennes. På bildet som finnes av henne i live, ser vi en vakker liten palestinsk jentebaby med klare, nærmest skinnende, grønne øyne og store røde bollekinn. Layla levde sitt korte liv på Gaza-stripen. Allerede etter åtte måneder, i mai i år, var det slutt. En medfødt dødelig blodsykdom tok livet av henne.

Men Laylas tragedie tok ikke slutt ved dødens grense. Mens hun levde ble Layla et offer for sykdommen hun led av. Som død ble hun et offer for propagandamaskineriet til terrorgruppen Hamas, en organisasjon som ikke en gang går av veien for å utnytte en død baby i sitt hat mot staten Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På nettet finnes det langt flere foto av Laylas bleke barnelik enn det gjør av henne mens hun levde. Bildene av den døde babyen florerer i Internasjonale medier som har helt andre etiske grenser for avbildning av lik enn vi har her i Norge.

Både moren Seham og faren Anwar kysser den døde jentas ansikt mens nyhetsbyråenes kameraer klikker iltert. På andre bilder kan vi se pappa Anwar som holder opp barnet kropp innhyllet i et palestinsk flagg mens en stor folkemengde taktfast roper slagord om Israels blodtørst.

Laylas begravelse ble ikke en markering av privat sorg, men en politisk Hamas-manifestasjon. Og altså med en åtte måneder gammel død baby misbrukt som staffasje og som brikke i det hatefulle spillet til den palestinske terrororganisasjonen.

For makthaverne på Gaza-stripen hadde funnet ut at Laylas død kunne utnyttes for å ramme Israel i den internasjonale opinionen. Derfor ble det umiddelbart etter hennes død spredt en historie om at Layla skulle ha vært til stede under opptøyene ved Gazas grense mot Israel, som akkurat da var på sitt sterkeste. Der skal hun ha fått i seg israelsk tåregass og dødd av dette.

De Hamas-kontrollerte helsemyndighetene på Gaza-stripen førte jenta opp på listen over dødsoffer som hadde mistet livet under urolighetene ved grensen. For å selge inn historien ytterligere delte Hamas-representanter ut et familiebilde av den grønnøyde babyen til mediene.

Den falske nyheten om den tåregass-drepte babyen ble spredt over hele verden, men ganske raskt kom det også frem alternativ informasjon om jentas helsetilstand og virkelige dødsårsak. To uker etter jentas død fjernet helsemyndighetene på Gaza-stripen Laylas navn fra listen over dødsoffer under grenseopptøyene.

Før helgen kom det frem enda nye opplysninger om at foreldrene skal ha blitt betalt 2.200 dollar av Hamas for å lyve om dødsårsaken til sin datter. Opplysningene kommer fra israelske avhør av en av slektningene til familien.

Foreløpig er ikke slektningens historie verifisert på annen måte enn gjennom israelske rettspapirer. Men uavhengig av om familien har fått betalt eller ikke, er altså den første historien om hvordan hun døde avslørt som grovt løgnaktig Hamas-propaganda.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi har sagt det før og gjentar det nå. Disse terroristene ønsker så høye dødstall som mulig for å ramme Israel. Og for å få dem enda høyere, finner de altså på egne oppkonstruerte barne-dødsfall. Offeret for Hamas-løgnene denne gangen er en åtte måneder gammel baby.

Vi håper hun nå til slutt får hvile i fred.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Israelske medier: Hamas betalte foreldre for for å lyve om dødsårsaken til spedbarn
Les også
Tvil om palestinsk baby døde av tåregass
Les også
Hamas: Palestinsk baby død etter protestene i Gaza
Les også
Palestinsk baby utelatt fra dødsliste etter demonstrasjoner på Gaza
Les også
Netanyahu: Forferdelig at Hamas plasserer barn og kvinner i frontlinjen