Politietterforskere på plass ved utestedet i Orlando. Foto: Reuters / NTB scanpix

Hatet mot de homofile

Ekstremistene i Den islamske stat (IS) hater oss alle. Men det er noen de hater enda mer enn andre. De homofile.

For det var ingen tilfeldighet at IS-sympatisøren Omar Mir Seddique Mateen angrep nettopp den homofile nattklubben Pulse i Orlando. Drevet at islamismens blinde hat mot de homofile tok afghansk-amerikaneren seg natt til søndag inn i klubbens lokaler med to skytevåpen. Der inne åpnet Mateen ild mot de forsvarsløse festdeltagerne. Da massakren var over hadde 49 mennesker mistet livet. Enda flere var skadet.

Dessverre fremstår disse grusomhetene som et ekko av lignende barbari mot homofile som foregår i de territoriene i Irak og Syria som IS kontrollerer. I disse områdene har IS innført en kollektiv dødsdom mot homofile, eller «Lots folk» som terroristene kaller den seksuelle minoriteten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den islamske stat har også angitt hvordan homofile skal avrettes. De skal tas med opp på taket av den høyeste bygningen i byen og kastes utfor. Hvis vedkommende fortsatt er i live, skal tilskuerne fullføre dødsdommen ved å steine offeret.

Ifølge organisasjonen Outright Action International har det skjedd minst 41 slike avrettinger av homofile i IS-kontrollerte områder det siste halvannet året. Så sent som i forrige måned offentliggjorde IS selv bilder av en slik henrettelse i byen Manbij, ikke langt fra Aleppo i Syria.

På fotoene kan man se en ung mann som føres opp på taket av en fireetasjes bygning. Han er bakbundet og har bind for øynene. Nedenfor har det samlet seg en folkemengde bestående av menn og gutter. De yngste ser ut til å være i ti-årsalderen. Den bakbundne mannen kastes ut fra taket og treffer bakken. Der kaster folkemengden stein på ham.

Det siste bildet i serien viser den døde mannen liggende på bakken med blod rennende fra hodet.

Det er ikke bare islamistiske terrorister som praktiserer dødsstraff for homofile handlinger. Det skjer også i regulære islamske stater. Kanskje synes iranerne at de er mer humane som «bare» henger homofile, ikke steiner, halshugger eller kaster dem ned fra høye bygninger?

Men resultatet blir uansett det samme. Folk drepes i Allahs navn på grunn av deres seksuelle legning eller orientering.

Dette dødelige homohatet er alle siviliserte mennesker forpliktet til å ta skarp avstand fra. Og vi mener det er spesielt viktig at kristne som står på motsatt side av de homofile i saker som ekteskap og kirkelig vigsel, gjør nettopp det. Når det gjelder å kjempe mot alle former for vold, trakassering og undertrykking, så står vi sammen med de homofile.

Derfor angår det oss alle når Pride-festivalen som går av stabelen i Oslo om noen dager, nå må ha forsterket politibeskyttelse. For vold mot homofile ikke noe som bare skjer alle andre steder. Den foregår også her hos oss. Dessverre får angrepene mot homofile på norske gater altfor liten oppmerksomhet i pressen. Kanskje nettopp fordi gjerningsmennene som oftest er muslimske gutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
– IS sto bak nattklubbmassakren i Orlando
Les også
Trump: – Jeg hadde rett om islamistisk terror
Les også
Politiet øker beredskapen under Oslo Pride
Les også
Gjerningsmannen i Orlando skjøt vilt rundt seg
Les også
Solberg om Orlando-skytingen: – Forferdelig