Fragells fordommer

Eks-sjefen i Human-Etisk Forbund, Levi Fragell, er igjen ute og sprer humanismens glade budskap om respekt for mennesker som tenker annerledes en dem selv.

I onsdagens Dagen oppfordretLevi Fragell statsministerErna Solberg til å avlyse besøket hun har planlagt til organisasjonenJesusKvinners nordiske konferanse til helgen. Vi vil innledningsvis minne Fragell om hvilken stor styrke det er for vårt åpnedemokrati at toppolitikere får treffe folk fra ulike miljøer. Og at disse vanlige folkene får møte vår statsminister.

Norge er et av de mest egalitære samfunn i verden. Avstanden mellom lederne og de som blir ledet er mindre her hos oss enn de fleste andre steder. Slik sett føles det helt naturlig at statsministeren stikker innom en kristen kvinnekonferanse en lørdag ettermiddag. Det oppfattes i hvert fall slik av de fleste, bortsett fra Levi Fragell, da.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han ser ut til å ha glemt at Erna Solberg faktisk er statsminister for alle i Norge. Menn og kvinner. Jesuskvinnene selvfølgelig inkludert.

Fragells utspill er en del av en trend der politikere bes om ikke å ha kontakt med visse typer kristne miljøer som enkelte oppfatter som kontroversielle. Og med Fragells målestokk så skal det jo som kjent ikke så mye til for å bli regnet som omstridt. Vi, for vår del, kjenner derimot JesusKvinner som en positiv og samfunnsbyggende bevegelse som absolutt fortjener besøk av statsministeren.

I det hele tatt virker det som at Levi Fragell har svært begrenset kunnskap om den bevegelsen han angriper. Han kan jo beviselig ikke ha deltatt på noen av kvinnearrangementene deres. Der har jo han - i motsetning til Erna Solberg - ikke adgang.

I mangel på førstehånds kjennskap griper han i stedet til det simple «guilt by association»-trikset. Han argumenter med at en av talerne på konferansen visstnok har kontakt med en annen predikant (som ikke skal delta på konferansen), en forkynner Levi Fragell ikke liker. Ergo bør statsministeren holde seg i statsministerboligen lørdag ettermiddag.

En slik luftig tankekonstruksjon falle jo på sin egen urimelighet. Da er det som Fragell sier om forbønn for barn mye mer alvorlig. I intervjuet sammenligner faktisk Fragell det å be for barn med overgrep og seksuelt misbruk.

Dette er en helt horribel parallell, men den sier nok mer om personen som kommer med den enn den gjør om pinsekarismatiske miljøer. Levi Fragell har tydeligvis fortsatt ikke kommet over sitt brudd med norsk pinsebevegelse for godt over et halvt århundre siden. Han har gjort det til en livsoppgave å bekjempe pinsekristendommen i alle dens avskygninger.

Heldigvis er det ikke så veldig mange som blir med på det personlige korstoget hans. Ikke statsministeren i hvert fall. Hun stiller opp på lørdag, hun. Vi tror det blir et hyggelig bekjentskap både for jesuskvinnene og for statsministeren.

Og hvem vet, kanskje treffer Erna Solberg noen partifeller på arrangementet også? For som kjent kan ogsåHøyre-kvinner være jesuskvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.