Sammen om misjon

Vedtaket i Kirkemøtet er ikke i samsvar med NMS sitt syn på likekjønnet ekteskap. Organisasjonen fremholder ut fra Bibelen at ekteskapet er en ordning mellom én kvinne og én mann.

NårKirkemøtet iDen norske kirke (Dnk) i januar åpnet for kirkelig vigsel for likekjønnede par, var reaksjonene sterke. Noen spiste gratulasjonskake i glede, andre meldte seg ut av kirken i sorg.

Reaksjonene viser hvor dypt vedtaket griper inn i kristne mennesker sin overbevisning. Mange er usikre på hvordan de vil forholde seg til vedtaket og flere har henvendt seg tilDet Norske Misjonsselskap (NMS) med spørsmål om hvordan vi forholder oss til vedtaket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vedtaket i Kirkemøtet er ikke i samsvar med NMS sitt syn på likekjønnet ekteskap. Organisasjonen fremholder ut fra Bibelen at ekteskapet er en ordning mellom én kvinne og én mann.

Dette og andre samlivsetiske spørsmål redegjøres det for i vårt samlivsetiske policydokument som ble vedtatt av landsstyret i 2008 etter at saken var oppe på generalforsamlingen i 2005 og 2008. Dette er et syn som har bred tilslutning blant de som er engasjert i arbeidet, selv om det også i våre rekker er ulike oppfatninger.

Ut fra NMS sitt ståsted, er vedtaket i Kirkemøtet beklagelig. Det er forståelig at noen hevder at Dnk med sitt vedtak har trådt over en grense de ikke vil være med på. NMS har likevel ikke tenkt å bryte samarbeidet eller aksjonere ovenfor Dnk.

NMS er en misjonsorganisasjon som består av enkeltmennesker som vil misjon. Vi samarbeider med kirker og menigheter som ser på NMS som et redskap til å dele troen på Jesus, utrydde fattigdom og bekjempe urettferdighet. Det har vi tenkt å fortsette med.

NMS deltar i ulike nettverk og samarbeider med kirker og organisasjoner som ikke deler NMS sitt syn i ett og alt. Dette gjelder i spørsmål om kvinners prestetjeneste, synet på likestilling mellom kjønnene, likeverd mellom folkegrupper – men også måten mange homofile blir sett på og behandlet. Jeg blir av og til sjokkert over å møte holdninger som etter min mening ikke er i samsvar med kristen etikk og Jesu sinnelag.

NMS ble stiftet for å «bringe evangeliets lys til dem som sitter i mørket», slik det sto i stiftelsesdokumentet. Dette oppdraget er ikke fullført. Mange har ikke hørt evangeliet, enda flere lever i uverdig fattigdom og mange lever med en krenkende urett.

Dette er mot Bibelens forvaltertanke og det kristne menneskesyn. Dessuten står Bibelens kall til misjon fast. NMS vil fortsatt være til tjeneste for enkeltkristne som vil misjon – enten de står i eller utenfor Den norske kirke!

Vi utfordrer også Dnk og dens menigheter til å fortsette å bruke NMS som et redskap i Guds misjon. Så tett som vi lever på mange av de unge kirkene rundt om i verden, har NMS fortsatt store muligheter og oppgaver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig som de unge kirkene fortsatt trenger vår kompetanse på noen områder, har også de unge kirkene en spiritualitet og en kompetanse som Dnk kan ha nytte av.

Vi ønsker at NMS fortsatt skal være et redskap for Guds misjon i årene som kommer!