Hvorfor tok dere ikke kontakt?

Vi hadde ønsket en skvær og åpen behandling av oss fra Dagens side. Det kan da ikke være for mye å forlange?

KjæreVebjørn Selbekk og Dagen. Dere har jobbet omtrent et helt år med saken omSannhetens Ord Bibelsenter. Hvorfor tok dere ikke kontakt med oss en eneste gang under denne tiden? Ikke så mye som en telefon engang. Var dere aldri interessert i å høre noe fra vårt ståsted når dere jobbet med alt dette stoffet?

Og om dere ikke ønsket å snakke med oss i lederskapet, hvorfor tok dere heller ikke kontakt med noen av de berørte familiemedlemmer som går i vår menighet? Burde ikke de også blitt hørt tidligere i prosessen? Det eneste dere tilbød oss var et møte for intervju like i forkant av publisering eller vi kunne få spørsmålene på e-post, noe vi valgte da vi fikk så kort varsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi fikk ca 30 spørsmål fra dere på e-post kl 21:37 og 23:27, og måtte svare innen kl 12 og 13 neste dag. Dette var rett før pinsehøytiden. Hvordan kan du, Vebjørn, analysere og bedømme en menighet og et lederskap uten å utveksle et eneste ord med oss? Du har samlet all informasjonen til din analyse helt uten å ha samtalt eller sjekket ut noen fakta med oss.

Vi har lenge vært kjent med at Dagen arbeidet med stoff om oss. To journalister fra Dagen var til stede på en gudstjeneste i august, men de forsvant ut av døren uten å gi seg til kjenne eller å ta kontakt med oss.

Fra «gruppen» har det også blitt meldt til oss for en god tid tilbake at de er i kontakt med journalist. Denne «trussel» fra dem om avisskriving er vi blitt vant til å leve med. Da vi har kjent til dette, har vi selvfølgelig ventet i spenning på når Dagen ville ta kontakt med oss i lederskapet, eller våre berørte medlemmer. Men det gjorde dere altså ikke – hvorfor?

Vi har ikke imot at Dagen ønsker å skrive om Sannhetens Ord Bibelsenter, hvem vi er og hva vi står for. Slikt søkelys tror vi bare er sunt. Det vi savner, er redelighet i journalistikken. Her synes vi Dagen og sjefredaktøren har sviktet fullstendig i sine metoder, og innholdet er dessverre blitt deretter. Vi hadde ønsket en skvær og åpen behandling av oss fra Dagens side. Det kan da ikke være for mye å forlange?