Hvorfor stiller vi ikke opp i Dagen?

Etter noen dager med artikler om Sannhetens Ord Bibelsenter, ønsker vi å gi en liten kommentar til at vi denne gang har valgt å ikke stille til intervju.

Vi nevner først hva som ikke er årsaken til dette. Det handlet ingenting om at vi ikke ønsker åpenhet rundt menigheten. Åpenhet kan være så mangt og må ikke nødvendigvis være at man stiller opp i avisen for å svare på alle påstander som kommer. Vi har alltid søkt åpenhet vedrørende disse sakene.

Når ledere eller andre kommer for å sette seg inn i stoffet, har vi delt så langt vi kan, og det vil vi fortsette med. Vi er heller ikke redde for å stille opp. Hvis vi hadde trodd det gagnet saken, ville vi stilt opp. Alt må tåle dagens lys, men ikke alt skal i Dagens «lys».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Allerede fra første artikkel i Dagen, pinseaften 14. mai, hvor «anonym forkynner» slipper til med mange private og vonde påstander rettet mot sin datterHelene, ble det tydelig hvor dette ville bære hen.

Helene sier hun fikk først henvendelsen fra Dagen på sms kl. 22:12 torsdag kveld. Frist til å svare var kl. 12:00 neste dag (deretter utsatt et par timer). Helene sier hun var på jobb påfølgende dag og av den grunn ikke kunne svare Dagen.

Vi mener at Dagen nok ville innsett at denne familien ikke var en sak å skrive om, hadde de bare tatt seg bryet med å kontakte Helene tidligere i prosessen. NoeHelenes innlegg så tydelig viste når det kom på trykk.

Slik har flere av artiklene fortsatt i samme spor. Et mylder av familiestoff, godt blandet med påstander om kontroll og styring. Ikke lett å skille alle bitene i en slik lapskaus.

Forrige rundeSannhetens Ord var i media, stilte vi opp i så og si alle redaksjoner. Den gang kom fokuset på oss veldig brått på de fleste redaksjoner. Vi kom mye tidligere inn i prosessene og fikk til og med stoppet noen artikler­, da flere redaktører forstod at ­dette var mye familiestoff.

På grunn av denne sammensettingen av familiestoff blandet opp med diverse påstander om hvordan vi leder menigheten, har vi sett det som mer ødeleggende enn gagnlig for helheten at vi stiller opp på dette tidspunkt.

Det blir bare svar på svar, påstand mot påstand som kan trekkes ut i det uendelige. Vi er nesten daglig i telefondialog med Dagens journalister med flere lange samtaler. Disse samtalene har ikke fått oss til å skifte standpunkt om å stille opp.

De som ikke kjenner innstillingen og metodene til flere i denne gruppen som har holdt på i ca. 20 år, kan vanskelig sette seg inn i dilemmaet vårt. Vi tror det finnes arenaer som er bedre egnet enn en avis for denne type stoff.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så vil noen si; hvorfor har dere ikke prøvd å gjøre noe med dette tidligere?

Ja, de fleste vet nok ikke om alle forsøk som har vært gjort av både oss, kristenledere og andre utenforstående opp gjennom årene. Selv har vi, som tidligere sagt, ved flere anledninger tilbudt alle som vi måtte ha gjort urett å møte oss. Gjerne sammen med sine ledere, for å få klarhet i hva urett vi måtte ha gjort.

Ingen av våre tidligere medlemmer møtte opp. At de heller ønsker å la Dagen komme på banen, er helt uforståelig for oss. Hva er det man søker å oppnå?

Etter forrige medierunde så vi så tydelig at avstanden i disse familiene bare ble større. Vi må si at vi har veldig stor respekt for de berørte i vår menighet som svarer i avisen. Vi vet at de gjør det med sorg og et tungt hjerte. Det må være forferdelig trist og vondt å måtte svare sine egne i avisen i en slik situasjon. All vår respekt går til dem.

Så tilVebjørn Selbekkskommentar til vårt spørsmål om hvorfor vi ikke ble kontaktet. Takk for ditt klare svar til oss, Vebjørn. For oss ble det veldig greit å vite at det er denne type journalistikk og metoder Dagen legger seg på og forsvarer. Det er jo helt legitimt, men samtidig greit å vite.

Dagen svarer i morgen.