Guds mektige framtidsplaner

De rystelsene verden opplever akkurat nå gir varsel om at begivenheter av storformat ligger foran vår generasjon.

Det finnes ikke noe område av eksistensen som ikke er berørt av rystelsene. Jeg har ikke sagt at noe lignende kan ha hendt før, men dimensjonene og internaliseringen er urovekkende. Det virker som at ingen har det forløsende svaret på hvorfor det er slik.

Det finnes ikke noen som kan rekke opp hånda og gi oss fasiten. Ingen og intet – utenom Bibelen. Problemet er bare at den er kastet ut av nær sagt alle områder i samfunnet. Det gjør at vi som veiledere ikke har noe relevant svar å gi. Da foreslår jeg at vi ydmyker oss og vender oss til den gamle/nye bibelboka. Den har nettopp blitt feiret med internasjonal oppmerksomhet og har minnet oss om at Bibelen er grunnlaget for alt som er godt og prisverdig og har stor betydning for verdens framtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:Jesus synlig for neste generasjon

Profetiene – historie skrevet på forskudd. Jo, historie er et av fagene i min akademiske utdannelse for læreryrket, men alltid med et blikk bakover i tid. Helt annerledes med Bibelens profetier! De representerer en helt spesiell historiebeskrivelse. Helt suverent bruker mange av profetiene fortidsformen som om det allerede er skjedd. Det betyr at hos Gud finnes en forutbestemmelse som er guddommelig genuin. Finnes ikke maken! Det finnes en Gud som har begge hendene på rattet – full kontroll i en rådløs verden.

Vi som tar Bibelen på fullt alvor og har full tillit til profetiene, vet at den antikristelige verden, som har forkastet Guds løsninger på verdensproblemene, har ikke noe godt i vente. Verdenssystemet blir ikke bedre og bedre, nei, verre og verre for å si det rett ut. Ifølge Johannes Åpenbaring vil det hele ende i et ragnarok som vår verden ikke har opplevd maken til. Ja, ifølge Jesus også – i evangeliene.

Ifølge den inspirerte bibelboka, spesielt apostelen Paulus, må vi som kristenfolk forvente at noe av evighetsbetydning kommer til å skje med oss. Jesus kommer tilbake! Du har hørt om det? Paulus sier at «Herren selv skal komme ned fra himmelen med et bydende rop og med overengelens røst og ved den siste basun. Da, skriver Paulus, da skal det skje. Hva da?

Da skal vi forvandles, få nye legemer og rykkes opp i skyene for å møte Jesus, som kommer ned på lufthimmelen. Paulus sier også at vi som lever når Jesus kommer tilbake, ikke skal komme i forveien for de som er i paradiset. De skal først få sine herlighetslegemer og det er sammen med dem vi rykkes opp for å møte Herren. «Trøst da hverandre med disse ord,» sier apostelen Paulus.

LES OGSÅ:Ei forsamling for alle

Etter at Kristus har hentet menigheten på denne meget dramatiske måten, kommer det som Jesus kaller «en trengsel så stor, at det ikke har vært noe lignende før og vil ikke komme noe så forferdelig etterpå. Den eneste måten å unngå denne grusomme tiden, som er kalt tiden for Guds vrede, er å søke tilflukt hos Jesus nå – i dag Jesu Krist kors, Jesu Kristi blod er den eneste redningen. «Det er ikke gitt noe annet navn under himmelen ved hvilket vi kan bli frelst – uten ved navnet Jesus.»