Morgenandaktene i NRK P1

Før var det en glede å sette seg til radioen å lytte til gode, oppbyggelige andakter over en bibeltekst med en god og sentral salme/sang etterpå. Det ble en god start på dagen med et gudsord i hjertet.

NRK har sendt mange gode andakter, men i de siste årene har det blitt lengre mellom hver gang. I forrige uke med Sara Moss ognå i dag 2. mai av Petter Myhr, har andaktene dessverre nådd et lavmål.

Nettradio:Du kan høre morgenandaktene seks måneder tilbake i tid på nrk.no

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg vet ikke om det kan kalles andakt en gang. Det var bare menneskeord om tro og tvil blandet sammen. Det ble ikke lest et bibelord.

Plutselig og uten sammenheng kom Fadervår og velsignelsen som ble hengende i lufta. Etterpå kom en sang på engelsk som jeg for min del ikke fikk tak i innholdet på. Jeg ble bare irritert, skuffet og lei meg. Er dette noe å høre på?

Jeg må spørre NRK: Hva er hensikten med å sende noe slikt til tusenvis av lyttere utover det ganske land. Det skaper jo bare mismot og en dårlig start på dagen. Hvorfor holder dere oss lyttere for narr og gir oss steiner for brød?

I fjor holdt også Myhr «andakt» og da sløyfet han både Fadervår og velsignelsen. Da ble det kraftige reaksjoner. Hvorfor får han ordet igjen?