Homofilt samliv

I Verdipartiet mener vi at den verdi som består i et forpliktende samliv mellom en mann og en kvinne er Guds gode ordning.

Stavanger Aftenblad har som hovedoppslag på førstesida 19. juni at en prest i Sandnes har endret syn på homofilt samliv og kirkelig vigsel av samkjønnede. Er dette en veldig interessant nyhet for leserne?

1.1.2009 ble den nye ekteskapsloven innført i Norge – som sier at to av samme kjønn kan inngå ekteskap. 1.2.2017 åpnet Den norske kirke for at to av samme kjønn kan vies til ektefolk i hvilken som helst menighet i denne kirken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Burde ikke da de som ønsker slike ordninger og slik praksis være fornøyd? Eller vil en gjerne høre at alle prester nå er tilhengere av vigsel av to menn eller to kvinner og at ny innsikt i Bibelens ord dokumenterer at det som nå er blitt gjeldende regler i Norge er helt etter Gud Skaperens vilje?

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

 

Da jeg som niåring begynte å lese hver kveld i Bibelen, etter forbilde av en god venn i nabolaget som var sønn av en prest, ble jeg svært forundret over å lese om at der var prester, langt tilbake i tid, som ikke gjorde det som var rett og etter Guds vilje.

Gud ga de ti bud til Moses på Sinaifjellet, lærte jeg i ung alder på søndagsskolen og i folkeskolen. Et bud som omhandler forhold mellom mennesker lød: «Du skal ikke bryte ekteskapet.»

Jeg var student vedMisjonshøyskolen i Stavanger, som Sandnes-presten, vi lærte hebraisk, som Det gamle testamente opprinnelig er skrevet på. Her lyder dette budet «Lo tidznæ» som kan oversettes «Driv ikke hor». I beskrivelser av russ og deres feiring i vårt land i år er nevnte glose ikke ukjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I reportasjen i avisen slås det fast at dette dreier seg om menneskers oppriktige ønske om å leve i trofaste og forpliktende forhold med den de elsker, sier presten. Han mener altså – å ha sex med den de elsker, må vi forstå.

Sist helg møtte jeg filosofNina Karin Monsen som fikk Fritt ords pris i 2009. I fjor utga hun boka «Kampen om seksualiteten». Hun skriver om hvordan denne i en viss forstand sterkeste drivkraft i mennesket kan bli ledet i en feil retning.

I Verdipartiet mener vi at den verdi som består i et forpliktende samliv mellom en mann og en kvinne er Guds gode ordning.

Mange mennesker er ikke i en situasjon der de har sex. Det betyr ikke at de ikke har et godt og meningsfylt liv. En av mine beste venner er en kristen mann som er homofil og som lever som enslig. Å snakke med ham er alltid svært meningsfylt – ja, jeg opplever virkelig at Guds velsignelse er over vår samtale!